POTPREDSJEDNIK PDP-A

Crnadak: Spriječit ćemo krađu novca iz budžeta za kumove i rođake

On kaže da se SNSD se ponaša kao "lopov uhvaćen na djelu

Igor Crnadak. BN

Fu. M.

18.6.2021

Odluka Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, kojom je zaustavljen pokušaj velike pljačke kroz nabavku zgrade UIO BiH, pobjeda je ne samo PDP-a i opozicije, nego prije svega pobjeda zdravog razuma i svakog poštenog čovjeka i u Republici Srpskoj i u BiH - rekao je potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak.

Crnadak kaže da prihvatanje inicijative poslanika Branislava Borenovića i Mire Pekić šalje poruku da će se u ovoj zemlji uskoro raditi drugačije i da će se konačno zaustaviti izvlačenje stotina miliona maraka iz budžeta za razne kumove i rođake, prenosi BN.

- Posebno je indikativno da je SNSD, kao inicijator nabavke, bukvalno nestao iz javnosti posljednja tri dana, niko se ne oglašava i niko više ne poziva da se Mili Radišiću ipak plati 100 miliona КM za ovu zgradu - dodaje Crnadak.

On kaže da se SNSD se ponaša kao "lopov uhvaćen na djelu - ućutali su se, prave se da se ništa nije desilo i mole Boga da se čitava priča zaboravi".

- Nakon što su samo SNSD i njihovi strateški partneri iz FBiH jedini bili protiv da se zaustavi sramna nabavka od 100 miliona, kao član Savjeta ministara u prethodnom sazivu moram napomenuti da je sada potpuno jasno zašto je u prošlom mandatu blokirana svaka inicijativa da se nova zgrada UIO u Banjaluci nabavi za predviđenih 38 miliona КM. Pozivam Savjet ministara da realizuje odluku Predstavničkog doma i pokaže da nije dio ove osmišljene igre, te da u narednim danima naloži UIO BiH da obustavi ovu sramnu nabavku i uputi detaljnu informaciju Parlamentu o ovom slučaju - zaključuje Crnadak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.