POTPREDSJEDNIK PDP-A

Crnadak: Spriječit ćemo krađu novca iz budžeta za kumove i rođake

On kaže da se SNSD se ponaša kao "lopov uhvaćen na djelu

Fu. M.

Igor Crnadak

Foto: BN


Odluka Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, kojom je zaustavljen pokušaj velike pljačke kroz nabavku zgrade UIO BiH, pobjeda je ne samo PDP-a i opozicije, nego prije svega pobjeda zdravog razuma i svakog poštenog čovjeka i u Republici Srpskoj i u BiH - rekao je potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak.

Crnadak kaže da prihvatanje inicijative poslanika Branislava Borenovića i Mire Pekić šalje poruku da će se u ovoj zemlji uskoro raditi drugačije i da će se konačno zaustaviti izvlačenje stotina miliona maraka iz budžeta za razne kumove i rođake, prenosi BN.

- Posebno je indikativno da je SNSD, kao inicijator nabavke, bukvalno nestao iz javnosti posljednja tri dana, niko se ne oglašava i niko više ne poziva da se Mili Radišiću ipak plati 100 miliona КM za ovu zgradu - dodaje Crnadak.

On kaže da se SNSD se ponaša kao "lopov uhvaćen na djelu - ućutali su se, prave se da se ništa nije desilo i mole Boga da se čitava priča zaboravi".

- Nakon što su samo SNSD i njihovi strateški partneri iz FBiH jedini bili protiv da se zaustavi sramna nabavka od 100 miliona, kao član Savjeta ministara u prethodnom sazivu moram napomenuti da je sada potpuno jasno zašto je u prošlom mandatu blokirana svaka inicijativa da se nova zgrada UIO u Banjaluci nabavi za predviđenih 38 miliona КM. Pozivam Savjet ministara da realizuje odluku Predstavničkog doma i pokaže da nije dio ove osmišljene igre, te da u narednim danima naloži UIO BiH da obustavi ovu sramnu nabavku i uputi detaljnu informaciju Parlamentu o ovom slučaju - zaključuje Crnadak.

Više o:

Igor Crnadak PDP
NA VRH

Podijeli članak na