NEZADOVOLJAN

Dodik: Usvajanjem Rezolucije o Srebrenici dio većine u Crnoj Gori se obračunao s RS-om

Mi ćemo znati kako da se odnosimo prema njima, poručio je

Srna

Milorad Dodik

Foto: Arhiv


Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da su parlamentarne političke partije koje su u Skupštini Crne Gore usvojile Rezoluciju Srebrenici ispoljile otvoreni akt neprijateljstva prema RS i Srbima.

Upitan da prokomentariše usvajanje Rezolucije o zabrani negiranja genocida u Srebrenici u Skupštini Crne Gore, Milorad Dodik je rekao kako je i dio većine u Skupštini koji su ušli glasovima srpskog naroda popustili pod pritiskom i ucjenama.

- Mi ćemo znati kako da se odnosimo prema njima. Šteta je što je dio većine, koji je i srpskim glasovima ušao u parlament Crne Gore popustio pred pritiscima i ucjenama i na takav način se obračunao sa Srbima i Republikom Srpskom. Bilo bi mnogo bolje da su istine radi, budućnosti radi i novih generacija radi pogledali izvještaj koji je sačinila Nezavisna komisija na čelu sa Gideonom Grajfom o Srebrenici i odredili se o tome - istakao je Dodik.

Dodik je naglasio da je Skupština Crne Gore sinoć na mala vrata uvela i verbalni delikt u državu koja se vijekovima dičila slobodarstvom.

- Ako Parlamentarna skupština BiH nije usvojila jedan takav akt postavlja se pitanje šta je to motivisalo Crnu Goru da se o tome određuje, posebno ako je riječ o tragičnim događajima koji nemaju veze sa Crnom Gorom. Ako je DPS-u proradila savjest, jer je njen lider učesnik ratnih dešavanja 90-ih, nije jasno šta je druge političke partije u Crnoj Gori rukovodilo za jednu sramnu rezoluciju kakva je sinoć usvojena u crnogorskom parlamentu - rekao je Dodik.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na