NA LICU MJESTA

Počelo ročište za određivanje pritvora: Hoće li Alisa Mutap ostati iza rešetaka

Pritvor je zatražen i za uhapšene Muamera Ožegovića, uposlenika hotela "Crystal" na Ilidži, i pripadnike Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Nedžada Hrvata i Nebojšu Veljovića

Piše: A. Aljimi

18.6.2021

S lica mjesta - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

U Sudu Bosne i Hercegovine danas će se održati ročište na kojem se raspravljati o prijedlogu Tužilaštva BiH da se odredi jednomjesečni pritvor uhapšenoj Alisi Mutap, bivšoj djevojci nastradalog mladića Dženana Memića.

Ročište je počelo u 15 sati.

Pritvor je zatražen i za uhapšene Muamera Ožegovića, uposlenika hotela "Crystal" na Ilidži u kojem je bio zaposlen kao recepcioner u kobnoj noći, ali i za pripadnike Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Nedžada Hrvata i Nebojšu Veljovića.

Kako javlja naš novinar s lica mjesta, ispred Suda su članovi porodice Memić i prijatelji.

Podsjetimo, Veljović i Hrvat su tragične noći na Ilidži osiguravali diplomatske objekte. Tužilaštvo BiH ih sumnjiči za prikrivanje dokaza.


Tačnije, sumnje se da su ciljem prikrivanja dokaza, svjesno svojim nadređenima prvo dojavili da je povrijeđena samo jedna osoba da bi tek kasnije rekli da su “ipak povrijeđene dvije osobe”

Mutap se danas tokom ispitivanja u ovoj pravosudnoj instituciji nije branila šutnjom, nego je aktivno iznijela svoju odbranu. To nam je potvrdio i njen advokat Goran Dragović.

On je rekao da Mutap traži da se podvrgne poligrafskom testiranju.

U pritvoru se nalaze Alisin otac Zijad Mutap, te policajci Hasan Dupovac i Josip Barić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.