NAKON PISANJA AVAZA

Dedu Abdulaha posjetili dr. Sead Željo i Mirvad Kurić: Odbija ići u bolnicu, ali dužni smo mu svi pomoći

Svako od mojih kolega, kao i ja ćemo se odazvati u bilo koje doba dana da se dedi pomogne i olakša i da više nikada ne dođe do ovakve situacije, kazao je dr. Željo

Uručena pomoć dedi Abdulahu. E. Abazović

Piše: E. Abazović

18.6.2021

Nakon emotivne priče koju je objavio portal "Avaza" o dedi Abdulahu Kariću (92) iz Sarajeva, koji je slijep i kojem je neophodna medicinska pomoć te hrana, odjeća i lijekovi, javili su se mnogi dobri ljudi koji mu žele pomoći.

Među prvima koji su se odazvali na apel bili su predsjednik Upravnog odbora Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" dr. Sead Željo te Mirvad Kurić povjerenik SBB-a u Kantonu Sarajevo. 


Uručena pomoć dedi Abdulahu - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dr. Sead Željo: Obišao dedu Abdulaha - Avaz
+3

- Zahvaljujem "Avazu" što je prepoznao ovakav jedan slučaj, da se treba pomoći. Posjetili smo dedu Abdulaha. Za sada je zbrinut, zamijenjen mu je kateter na koji se žalio. Zdravstveni sistem funkcionira i uvijek će se naći neko iz naše struke koji će dedu obići, uvažavajući okolnosti da je teško pokretan. Dedi je ovom prilikom ponuđen smještaj u bolnicu, međutim, on to izričito odbija - rekao nam je dr. Željo.

Doktor dodaje da su mu, poštujući dedinu želju, izašli ususret da se nastavi sa kućnim liječenjem.

- Svako od mojih kolega, kao i ja ćemo se odazvati u bilo koje doba dana da se dedi pomogne i olakša i da više nikada ne dođe do ovakve situacije da se iziskuje pomoć. Zadovoljstvo mi je da sam mogao učinim dobro djelo - kazao nam je Željo.


Kućno liječenje

Kako pomoći

Ni Kurić nije krio zadovoljstvo što su brzo reagirali i pomogli ovom čovjeku.

- Zahvaljujući vašoj informaciji o slučaju gospodina Abdulaha Karića koju smo sinoć pročitali, odmah smo se danas odazvali da pružimo pomoć u vidu hrane, onoliko koliko možemo. Ostavili smo kontakt našem Abdulahu ako mu nešto zatreba, mi smo uvijek tu - rekao nam je Kurić.

Svi koji žele pomoći dedi Abdulahu Kariću mogu ga kontaktirati na broj: 033 535 174 ili ga posjetiti na adresi u ulici Muse Ćazima Ćatića broj 10.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.