AVAZ NA LICU MJESTA

Ako ste planirali "skoknuti" do Priboja i okolnih mjesta po svoju dozu "Pfizera", na raspolaganju je samo kineska vakcina "Sinopharm"

Sa obzirom na to da se svi nadaju i da je najveći postotak onih koji žele primiti vakcinu kompanija "Pfizer" i "BioNTech", nakon ove informacije red se prepolovio

Red ispred Doma zdravlja u Priboju. Avaz

Piše: N. Aj.

19.6.2021

Građani iz svih dijelova Bosne i Hercegovine danas su se opet uputili u susjednu Srbiju kako bi primili spasonosne doze vakcina protiv koronavirusa.

Neki su se odlučili za Beograd, a neki za bliža mjesta poput Priboja.

Međutim, danas ih je dočekalo razočarenje.

Iako se ispred Doma zdravlja Priboj u jutarnjim satima stvorio red prije otvaranja, kako javlja reporter "Avaza", proces imunizacije brzo se odvijao. 

Red se stvorio prije otvaranja Doma zdravlja u Priboju. Avaz

Ali isključivo s kineskom vakcinom "Sinopharm". Naime, osoblje Doma zdravlja pristigle građane je obavijestilo kako su to jedine vakcine koje imaju, nakon čega se red za vakcinaciju prepolovio.

Sa obzirom na to da se svi nadaju i da je najveći postotak onih koji žele primiti vakcinu kompanija "Pfizer" i "BioNTech", nakon ove informacije red se prepolovio.

Građani čekaju na vakcinaciju. Avaz

Građani BiH odlučili su potražiti željenu vakcinu u drugim mjestima i gradovima u Srbiji. 

Međutim, dolaze informacije da ni Dom zdravlja u Prijepolju također nema "Pfizer" vakcina, dok za Sjenicu nisu imali informacija. Građani se ne libe otići u Sjenicu i provjeriti kakvo je stanje s vakcinama, a neki čak razmišljaju i da odu do Čačka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.