NEODRŽIVO STANJE

Nešić: "Papcima" su puni džepovi novca i privilegija zbog prodaje sopstvenog naroda

Nešić: Popraviti vanjskopolitički imidž. Arhiv

N. Aj.

19.6.2021

Sadašnje stanje je jednostavno neodrživo. Došli smo u situaciju da u Narodnoj skupštini imamo 27 preletača ili, kako ih narod zove, "papaka" i tri partije koje uopšte nisu učestvovale na izborima.

Ovo je poručio predsjednik DNS-a Nenad Nešić u intervjuu za Srpska.info.

- Ako nešto ne promijenimo, bojim se da iduće godine možemo doći u situaciju da neki moćni faktori koji imaju novac i ne žele dobro Republici Srpskoj dođu u NS RS, odriješe kesu i kupe 43 poslanika -  rekao je Nešić.

Kohezioni faktor opozicije

Dodao je da "taj poslanik koji diže ruku suprotno glasovima naroda na osnovu kojih je izabran, ne obesmišljava samo legitimitet vlasti", već da "taj kao da šeta ulicama i svakom pojedinačnom čovjeku govori da je budala i smije mu se u lice".

- Da li ćemo imati partije-preletače? Moguće je, ali te partije ponijet će odgovornost i izaći na sljedeće izbore na kojima će birači ocijeniti tu njihovu odluku i politički zaokret. Snosit će posljedice svojih odluka. Ovako su "papcima" puni džepovi novca i privilegija zbog prodaje sopstvenog naroda - kazao je Nešić.

Govoreći o odnosima unutar opozicije, Nešić kaže da su korektni.

- Ono što DNS i ja lično insistiramo jeste da kohezioni faktor opozicije budu program i promjena osnove vlasti. Kakva je promjena ako kao alternativu kultu ličnosti, partokratiji i izolaciji nudimo drugi kult ličnosti!? Hajde da mi narodu kažemo šta ćemo i kako raditi, imamo li rješenja za nezaposlenost, depolitizaciju, bolji zdravstveni sistem, bolji obrazovni sistem, veće plate i penzije, više socijalne pravde i manje korupcije - istakao je Nešić.

Srbija je gradila mostove

Naglasio je da RS neodložno mora graditi mostove i sticati prijatelje u inostranstvu, kao što to radi Srbija na čelu s predsjednikom Vučićem.

- Kada budemo ekonomski jaki, prijatelji će sami doći. Pogledajte samo primjer nabavke vakcina. Šta mislite, zašto ih je Srbija tako lako nabavljala? Zato što je ekonomski osnažila i što nije birala hoće li joj prijatelj biti Brisel, Moskva, Vašington ili Peking, nego je mostove gradila ka svakom od tih centara - kazao je Nešić.

Dodao je da je to mukotrpan i dug posao, ali se mora početi raditi i ovdje.

- Naša pobjeda mora biti pobjeda naroda, programa i sistema vrijednosti, a ne "sjaši Kurta da uzjaše Murta" - kazao je Nešić, dodajući da DNS jedino traži da bude poštovan i cijenjen partner srazmjerno svojoj snazi, ali i onom što programski nudi.

Motivirat građane na promjene

Kazao je i da, kada razgovara s ljudima, građanima, stiče samo jedan utisak, a to je da je izlazak DNS iz vlasti i njihova podrška opozicionim kandidatima vratila nadu ljudima da može biti i drugačije, bolje, pravednije, da se vrijedi boriti i da nijedna vlast nije nezamjenljiva.

On smatra da je DNS tim svojim potezom uspio da razbije apatiju i strah.

- Uvjeren sam i da ćemo radom u narednu godinu uspjeti da motivišemo građane da zajedno 2022. donesemo promjene i jedan bolji period u Republici Srpskoj. Volio bih i borit ću se da RS za nekoliko godina popravimo spoljnopolitički imidž i njenu ekonomsku sliku, kao što su to uradili SNS i predsjednik Vučić u Srbiji - zaključio je Nešić.

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.