STANJE NA GRANICI

Na graničnim prijelazima u BiH zadržavanja nisu duža od 30 minuta

Pojačan promet vozila na izlazu iz BiH na GP Doljani

L. M. / Anadolija

Zadržavanja na graničnim prijelazima do 30 minuta

Foto: Arhiv


Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po suhom kolovozu uz umjerenu frekvenciju vozila, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK), javlja Anadolija. Na graničnim prijelazima u BiH zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini - GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Zone radova

Zbog radova na mostu (M06) na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever - Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Zbog održavanja Svjetskog kupa u raftingu, danas će se na dionici Karanovac - Crna Rijeka saobraćati jednom trakom naizmjenično, u vremenu od 8 do 13 i od 14 do 17.30. U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic - Jablanica, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (od 23 do 4.30) saobraćaj kroz tunel obustavlja.

Radovi u tunelu

Radovi se izvode i u tunelu Čaklovići na putu Tuzla - Kalesija (dionica Simin Han - Caparde), gdje se saobraćaj od 22 do 6 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima iz BIHAMK-a izdvajaju puteve: Doboj - Rudanka, Tarčin - Konjic (Donja Raštelica), Stolac - Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje - Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići - Ribnica (na izlazu iz Banovića), kao i raskrsnicu magistralnih puteva u Bosanskom Petrovcu.

Više o temi Granični prelaz

ZABILJEŽILE KAMERE
Na ovim graničnim prijelazima su i dalje gužve
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na