TRKA PRIJATELJSTVA

Više od 500 učesnika na takmičenju na kojem je rezultat u drugom planu

Emir Hastor iz Goražda pobjednik je trke na pet kilometara, dok su drugo i treće mjesto osvojili Alija Imamović iz Sarajeva i Sreto Krstić iz Beograda

Al. B.

20.6.2021

Posebno priznanje Islamu Đugumu - Avaz
Pobjednici - Avaz
Pobjednici: Hastor, Imamović, Krstić - Avaz
Pobjednice: Stamenković, Čomor i Trozić - Avaz
Najbrži Goraždani - Avaz
+5

Više od 500 atletičara iz BiH, Srbije, Hrvatske, SAD, Švedske i Slovačke, takmičara svih generacija, amatera i profesionalaca, učestvovalo je u Međunarodnoj trci prijateljstva, koju je u prelijepom ambijentu na obalama Drine organizirao Atletski klub Goražde. 

Pred glavnu, organizirane su trke za najmlađe iz dvadesetak bh gradova, koji su se takmičili u disciplinama „ciciban“, na 50 i 100 metara, djeca na 150, 200, 250 i 300 metara, a najviše pažnje privukla je glavna trka na 5 kilometara tokom koje su profesionalci i amateri napravili puni krug obalama Drine, sa startom i ciljem u Omladinskoj ulici.


Učestvovao i gradonačelnik Goražda Ernest Imamović. A. Bajramović

Emir Hastor iz Goražda pobjednik je trke na pet kilometara, dok su drugo i treće mjesto osvojili Alija Imamović iz Sarajeva i Sreto Krstić iz Beograda. U konkurenciji djevojaka prvo mjesto pripalo je Slađani Stamenković iz Beograda, druga je Adela Čomor iz Sarajeva, a treća Amela Trožić iz Sanskog Mosta. Među Goraždanima najbrži je bio Ajdin Kanlić, ispred Edina Krakonje i Edina Turkovića, dok su najbrže Goraždanke bile Aida Hastor, Ajla Ratković i Emina Hadžić.



Hastor ubjedljivo najbolji. A. Bajramović

- Nakon priprema, koje su trajale mjesec dana, danas smo vidjeli rezultat. Izuzetno pozitivne su i reakcije svih naših gostiju ovdje i svi su oduševljeni. Mi se trenutno nalazimo u Omladinskoj, jednoj od najljepšoj ulica Goražda, a moto trke je „Dobro došli u grad prijatelja, dobrih ljudi i sporta“ i naša dugogodišnja želja je da imamo jednu ovakvu manifestaciju – kazao je predsjednik AK „Goražde“, Zaim Šuman.


Zaim Šuman. A. Bajramović

Posebno priznanje uručeno je Harunu Tahiroviću iz Kaknja, kojem ni invalidska kolica ne predstavljaju smetnju da se bavi atletikom. Specijalna plaketa uručena je proslavljenom bh maratoncu i olimpijcu, Islamu Đugumu.

Harun Tahirović. A. Bajramović

 U trci na pet kilometara učestvovali su i gradonačelnik Goražda Ernest Imamović i ministar obrazovanja BPK Goražde Arman Bešlija.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.