OSVRT NA IZJAVE

Suljagić: Vučić hoće da kaže da je Srbija vlasnik genocida u Srebrenici i da se drugi ne smiju miješati

Nije Crna Gora nego Srbija držala na platnom spisku sve i jednog oficira osuđenog za Srebrenicu

Piše: A. K.

20.6.2021

Emir Suljagić i Aleksandar Vučić. Avaz

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, obratio se danas novinarima povodom svečanosti Dana policije, gdje je, pored ostalog, komentirao Rezoluciju o genocidu u Srebrenici, koju je prije nekoliko dana usvojila Skupština Crne Gore

Vučić je rekao kako je "potpuno jasno" da je Rezolucija o Srebrenici koju je usvojio crnogorski parlament "protiv vitalnih interesa srpskog naroda".

- Reagovali smo mirno, nijednu riječ nisam uputio niti me zanimaju, daleko im lijepa kuća, neka rade svoj posao kako god hoće - rekao je Vučić i dodao da se Crna Gora na taj način miješa u nešto što se te države ne tiče, jer Srebrenica nije u Crnoj Gori.

Direktor Memorijalnog centra-Potočari, Emir Suljagić, reagirao je na ovu izjavu predsjednika susjedne države.

- Hoće da kaže, šta se oni miješaju u naš genocid? Nije Crna Gora nego Srbija držala na platnom spisku sve i jednog oficira osuđenog za Srebrenicu, kao što im i danas isplaćuje penzije. Ili ubijala svoju djecu da bi sakrila Ratka Mladića - napisao je Suljagić na Twitteru.  

Objava na Twitteru. Screenshot

- Jezik je uistinu kuća bitka. Postoji jako mnogo načina da se ova izjava pročita, ali svaki, doslovno svaki, znači da je Srbija vlasnik genocida u Srebrenici -  napisao je Suljagić u drugom tvitu.

Objava na Twitteru. Screenshot

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.