SESTRA UBIJENOG DŽENANA

Arijana Memić: Prijetili su da će mi likvidirati brata, sad prijete da će mi ubiti oca, svjesni smo s kim imamo posla

Obećana nam je zaštita, kazala je Arijana

Arijana i Muriz Memić. Facebook

Piše: A. K.

20.6.2021

Arijana Memić, sestra ubijenog Dženana, komentirala je na Facebooku prijetnje smrću koje je dobio njen otac Muriz Memić. Sve će biti prijavljeno Tužilaštvu BiH, kazala je.


- Zaprijetili su da će mi likvidirati brata, za manje od mjesec je ubijen. Sada prijete da će mi ubiti oca. Muriz je trenutno u krim službi i daje izjavu. Sve ćemo prijaviti Tužilaštvu BiH. Svjesni smo mi s kim imamo posla, za druge ne znam. Samo znam da mi više nećemo znati za pravni put ukoliko se bilo šta dogodi Murizu! NEKA INSTITUCIJE RADE SVOJ POSAO! - napisala je na Facebooku.

Objava na Facebooku. Screenshot

Nakon toga je objavila drugi status u kojem je napisala da je Muriz dao izjavu u Krim službi MUP-a KS, te da vraćaju povjerenje u institucije.  

- Kada institucije rade svoj posao, ništa nije problem. Pošto smo prijavili prijetnje smrću upućene mom ocu i nakon što je dao izjavu u Krim službi MUP-a KS, isti su reagovali izrazito profesionalno i korektno. Obavijestili su kantonalnog tužioca, te je Muriz tražio da se obavjesti i dežurni državni tužilac.

Objava na Facebooku. Screenshot

Komandir PU Ilidža nije bio u smjeni, ali je došao u stanicu odmah nakon što su mu za ovu prijavu javili. Također nam je obećana zaštita u vidu patrole. Ovim putem im se želimo zahvaliti, komandiru PU Ilidža i komesaru MUP-a KS. Polako vraćaju naše povjerenje u institucije, pa im želimo da nastave raditi tako profesionalno. A sa ili bez pomoći institucija, mi na Muriza ne damo - navodi se u objavi na Facebooku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.