BRZA REAKCIJA POLICIJE

Murizu Memiću osigurana zaštita MUP-a KS nakon prijetnji smrću

Arijana Memić sestra ubijenog Dženana Memića zahvalila se komandiru PU Ilidža i komesaru MUP-a KS na brzoj reakciji

Memić danas dobio prijetnje smrću. Avaz

Fu. M.

20.6.2021

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo je nakon prijetnji dao zaštitu Murizu Memiću.

Arijana Memić sestra ubijenog Dženana Memića zahvalila se komandiru PU Ilidža i komesaru MUP-a KS na brzoj reakciji, a nakon što su danas upućene prijetnje ubistvom njenom ocu Murizu Memiću.

Arijana je napisala kako ovakve osobe i njihov rad polako vraćaju njihovo povjerenje u institucije, pa im se javno zahvalila i zaželjela da nastave raditi tako profesionalno.

Objavu prenosimo u cijelosti:

- Kada institucije rade svoj posao, ništa nije problem.

Pošto smo prijavili prijetnje smrću upućene mom ocu i nakon što je dao izjavu u Krim službi MUP-a KS, isti su reagovali izrazito profesionalno i korektno. Obavijestili su kantonalnog tužioca, te je Muriz tražio da se obavijesti i dežurni državni tužilac.

Komandir PU Ilidža nije bio u smjeni, ali je došao u stanicu odmah nakon što su mu za ovu prijavu javili. Također nam je obećana zaštita u vidu patrole!

Ovim putem im se želimo zahvaliti, komandiru PU Ilidža i komesaru MUP-a KS. Polako vraćaju naše povjerenje u institucije, pa im želimo da nastave raditi tako profesionalno. A sa ili bez pomoći institucija, mi na Muriza ne damo - napisala je Arijana na Facebooku.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.