BRZA REAKCIJA POLICIJE

Murizu Memiću osigurana zaštita MUP-a KS nakon prijetnji smrću

Arijana Memić sestra ubijenog Dženana Memića zahvalila se komandiru PU Ilidža i komesaru MUP-a KS na brzoj reakciji

Fu. M.

Memić danas dobio prijetnje smrću

Foto: Avaz


Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo je nakon prijetnji dao zaštitu Murizu Memiću.

Arijana Memić sestra ubijenog Dženana Memića zahvalila se komandiru PU Ilidža i komesaru MUP-a KS na brzoj reakciji, a nakon što su danas upućene prijetnje ubistvom njenom ocu Murizu Memiću.

Arijana je napisala kako ovakve osobe i njihov rad polako vraćaju njihovo povjerenje u institucije, pa im se javno zahvalila i zaželjela da nastave raditi tako profesionalno.

Objavu prenosimo u cijelosti:

- Kada institucije rade svoj posao, ništa nije problem.

Pošto smo prijavili prijetnje smrću upućene mom ocu i nakon što je dao izjavu u Krim službi MUP-a KS, isti su reagovali izrazito profesionalno i korektno. Obavijestili su kantonalnog tužioca, te je Muriz tražio da se obavijesti i dežurni državni tužilac.

Komandir PU Ilidža nije bio u smjeni, ali je došao u stanicu odmah nakon što su mu za ovu prijavu javili. Također nam je obećana zaštita u vidu patrole!

Ovim putem im se želimo zahvaliti, komandiru PU Ilidža i komesaru MUP-a KS. Polako vraćaju naše povjerenje u institucije, pa im želimo da nastave raditi tako profesionalno. A sa ili bez pomoći institucija, mi na Muriza ne damo - napisala je Arijana na Facebooku.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na