METEOALARM

Opasnost za ljude i životinje: Izdato narandžasto upozorenje zbog ekstremno visoke temperature

Na području Banja Luke, Prijedora i Trebinja očekuje se temperatura vazduha od 35 do 38 stepeni, a na području Sarajeva, Tuzle i Bihaća do 36 stepeni

A. Ka. / Srna

Očekuju se visoke temperature

Foto: Ilustracija


Narandžasti meteoalarm danas je na snazi za područje Banja Luke, Prijedora, Trebinja, Sarajeva, Tuzle i Bihaća zbog najavljene ekstremno visoke temperature.

Na području Banja Luke, Prijedora i Trebinja očekuje se temperatura vazduha od 35 do 38 stepeni, a na području Sarajeva, Tuzle i Bihaća do 36 stepeni Celzijusovih.

Na području Foče, Višegrada, Mostara i Livna na snazi je žuti meteoalarm koji također upozorava na ekstremno visoku temperaturu.

Na području Foče i Višegrada očekuje se temperatura između 32 i 35 stepeni, na području Livna oko 33 stepena, a u Mostaru oko 36 stepeni Celzijusovih.

Narandžasto upozorenje znači da je vrijeme opasno i da su prognozirane opasne vremenske pojave, koje su takvog intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

Žuto upozorenje znači da vrijeme može biti potencijalno opasno. Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

NA VRH

Podijeli članak na