KONOBARI POŠTENJAČINJE

Pronašli novčanik sa novcem i dokumentima i vratili ga vlasnici

Kada smo otvorili novčanik vidjeli smo da ima dosta novca i u markama i u stranoj valuti, rekao je Bojan Kunovac

Konobari Slobodan Horvat i Bojan Kunovac. B. Grgić

B. G.

21.6.2021

Bojan Kunovac i Slobodan Horvat, konobai u Kafe grilu „Pauza“ u Tržnom centru „AS“ u Bosanskoj Gradišci ostat će dugo u lijepom sjećanju Alme Gerzić.

Nakon što su pronašli novčanik sa dokumentima i novcem, Kunovac i Horvat su odlučili da pronađu njegovog vlasnika. Imali su pune ruke posla, pa je novčanik došao na red tek nakon predaje smjene, u nedjelju u 13 i 30.

- Kada smo otvorili novčanik vidjeli smo da ima dosta novca i u markama i u stranoj valuti. Izvadili smo dokument, nešto kao ličnu kartu , izdat u Evropskoj uniji, ali bez fotografije. Nazvao sam svog školskog druga,koji se preziva Gerzić. Prvi pokušaj nam nije uspio, jer je gospođa Alma Gerzić imala imenjakinju, koja je bila dosta mlađa. Uspjeli smo ipak i moje kolege iz druge smjene su Almi predali novčanik, rekao je Bojan Kunovac.

Doznali smo da Alma Gezić živi u Danskoj, da je znala da je izgubila novčanik, ali nije znala lokaciju, jer se u nedjelju kretala na više mjesta po gradu.

- Novčanik je gospođi Gezić vraćen nešto iza 17 sati. Iznenađena je pozitivno i počastila nas je. Hvala joj, pozivamo je da uvijek dođe u naš kafić, jer uvjerila se da se radi o poštenom osoblju - rekao je kroz smijeh Bojan Kunovac.

Priznao je da pronalazak i vraćanje novčanika nije samo obradovalo gospođu Almu Gerzić, već i njih, malobrojni kolektiv Kafe grila „Pauza“, koji je omiljeno mjesto za odmori Gradiščana i putnika prolaznika.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.