SASTANAK S MANDIĆEM

Satler: Želimo BiH u kojoj će svi biti jednaki pred zakonom i imati jednaka prava

Razgovarano je o projektima koje je Općina Centar u proteklom periodu realizirala u saradnji sa Evropskom unijom, ali i planovima za budućnost

Srđan Mandić i Johan Satler. Općina Centar

A. K.

21.6.2021

Šef Delegacije Europske unije i specijalni predstavnik Europske unije u Bosni i Hercegovini, Johan Satler (Johann Sattler) boravio je danas u zvaničnoj posjeti Općini Centar gdje ga je ugostio načelnik Srđan Mandić sa saradnicima.

Na sastanku je razgovarano o projektima koje je Općina Centar u proteklom periodu realizirala u saradnji sa Evropskom unijom, ali i planovima za budućnost.

Načelnik Mandić je predstavio najveće izazove i probleme, kao i projekte koje realizira ova lokalna zajednica, saopćeno je iz Općine Centar.

- Mnogo je izazova pred nama, a mi ćemo predano raditi da ispunimo očekivanja naših sugrađana. Zahvaljujem se Evropskoj uniji na pomoći koju pruža u jačanju institucionalnih kapaciteta u našoj zemlji, ali i kroz druge vidove bilateralne podrške i saradnje. Vjerujemo da će dobra saradnja biti nastavljena i da će biti naš partner u realizaciji značajnih projekata - poručio je Mandić.



Mandić i Satler: Prva zvanična posjeta Općini Centar. Općina Centar

Satler se zahvalio na gostoprimstvu i istakao da će Evropska unija u BiH sa velikim zadovoljstvom nastaviti njegovati dobre odnose sa Općinom Centar.

- Ovo je prvi zvanični sastanak u Općini Centar i sretan sam zbog toga. Međunarodna zajednica u Bosni i Hercegovini predano radi kako bi ostvarili napredak, a ja vjerujem da za to postoji velika šansa. Naša misija je da ovo bude država i društvo u kojem će svi biti jednaki pred zakonom i imati jednaka prava, kazao je Sattler.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.