BIHAMK

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta

Ukoliko putujete u najtoplijem dijelu dana, pravite češće pauze, Budite maksimalno oprezni i poštujte saobraćajne propise, kažu iz BIHAMK-a

Ad. A.

Radovi na dionici ceste Sarajevo-Podlugovi

Foto: Arhiva


Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) su uputili apel vozačima da zbog izrazito toplog i sparnog vremena na put kreću u ranim jutarnjim ili kasnim večernjim satima.

 - Ukoliko putujete u najtoplijem dijelu dana, pravite češće pauze. Budite maksimalno oprezni i poštujte saobraćajne propise - navode iz BIHAMK-a.

Zbog radova na mostu na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) tokom dana saobraća se naizmjenično-jednom trakom, a u noćnim satima na snazi je potpuna obustava saobraćaja (od 23 sata do 04.30 sati).

Na putu Tuzla-Kalesija, zbog radova u tunelu Čaklovići, saobraćaj se obustavlja od 22 do 6 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

 Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Doboj-Rudanka, Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Živinice.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Više o temi BIHAMK

STANJE NA PUTEVIMA
Saznajte na kojim putnim pravcima su u toku radovi

Više o:

BIHAMK Sarajevo
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na