AVAZ SAZNAJE

Josipu Bariću, policajcu koji nije izuzeo krvavi džemper Alise Mutap produžen pritvor

Prema dokazima Tužilaštva BiH, Barić kobne noći 8. februara 2016. nije izuzeo krvavi džemper Alise Mutap djevojke koja je bila s Memićem u noći kada je zadobio smrtne povrede

Miralem Aščić

Detalj s ročišta

Foto: Avaz


Sud BiH prihvatio je prijedlog Tužilaštva BiH i produžio još za mjesec dana pritvor Josipu Bariću, policajcu MUP-a KS koji je uhapšen zbog ometanja istrage u slučaju ubistva Dženana Memića, saznaje "Avazov" portal.

Barić je uhapšen 22.aprila po naredbi Tužilaštva u Sarajevu.

Prema dokazima Tužilaštva BiH, Barić kobne noći 8. februara 2016. nije izuzeo krvavi džemper Alise Mutap djevojke koja je bila s Memićem u noći kada je zadobio smrtne povrede.

Tužilac Dubravko Čampara rekao je jučer, obrazlažući prijedlog pritvora, da Tužilaštvo BiH radi na identifikaciji novih osumnjičenih i njihovih saučesnika te je potcrtao da se radi o kompleksnom predmetu u kojem su institucije sistema zataškavale, fingirale i sakrivale dokaze.

- To su radili MUP Kantona Sarajevo i Tužilaštvo Kantona Sarajevo. Imajte na umu da je Zijad Mutap bio u organiziranoj kriminalnoj grupi nadređeni Bariću. Svjedoci su u strahu. Jučer smo imali situaciju da se prijeti smrću ocu koji se bori za istinu o smrti svog djeteta - naveo je jučer Čampara.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na