SJEDNICA U TOKU

Predsjednik VSTV-a Lagumdžija potvrdio: Održan je sastanak s direktorom OSA-e Osmanom Mehmedagićem

Sastanku s Osmicom prisustvovala i potpredsjednica VSTV-a Sanela Gorušanović-Butigan, kao i šefica kabineta predsjednika Marjana Popović, kaže Lagumdžija

Piše: E. Halimić

23.6.2021

Sa sjednice VSTV-a. E. Halimić

U Sarajevu je počela dvodnevna sjednica Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH.

Predsjednik VSTV-a Halil Lagumdžija na početku sjednice predstavio je Informaciju o aktivnostima predsjednika.

Govoreći o svojim aktivnostima Lagumdžija je otkrio da je u proteklom periodu održan sastanak s direktorom OSA-e Osmanom Mehmedagićem.

Pojasnio je da je sastanku s Osmicom prisustvovala i potpredsjednica VSTV-a Sanela Gorušanović-Butigan, kao i šefica kabineta predsjednika Marjana Popović.

- Tokom sastanka kad je on u nekoj fazi sastanka nominirao razgovor vezano za jedan disciplinski postupak, a u koji je uključena potpredsjednica. Dakle ne da se priča o disciplinskom postupku, nego o određenim osobama protiv kojih se vodi disciplinski postupak, onda smo mi rekli i zamolili da potpredsjednica Gorušanović-Butigan izađe da ne bi bilo određenih negativnih konotacija, a zbog njenog učešća u radu disciplinske komisije - pojasnio je Lagumdžija.

Dodao je da je prije toga Osmica njemu i dvjema potpredsjednicama VSTV-a službeno poslao određene akte.

- U njima se na određeni način ukazuje na određene nepravilnosti u radu određenih nosilaca pravosudnih funkcija, kao i institucija. I o tome se razgovaralo - istakao je Lagumdžija.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.