SLUČAJ MEMIĆ

Tužilaštvo traži produženje pritvora za Hasana Dupovca i Zijada Mutapa

Oni su osumnjičeni za organizovani kriminal, u vezi sa krivičnim djelom pomoć počiniocu poslije učinjenog krivičnog i protivzakonito posredovanje u "slučaju Memić"

Ad. A.

Dupovac i Mutap u sudnici s advokatima

Foto: Avaz


Tužilaštvo BiH zatražilo je od Suda BiH produženje pritvora Zijadu Mutapu i Hasanu Dupovcu osumnjičenim za organizovani kriminal, u vezi sa krivičnim djelom pomoć počiniocu poslije učinjenog krivičnog i protivzakonito posredovanje u "slučaju Memić".

Mjera pritvora potrebna je kako bi se obezbijedilo neometano sprovođenje istrage u predmetu stradanja mladića Dženana Memića, u februaru 2016. godine, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Pritvor je zatražen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, te uticati na svjedoke ili saučesnike, kao i što bi njihovo puštanje izazvalo uznemirenost građana, navodi se u saopštenju.

Zijad Mutap je otac djevojke Alise koja je bila sa Dženanom u trenutku kada je napadnut na Ilidži, a Hasan Dupovac je bivši šef Odsjeka za saobraćajne istrage MUP-a Kantona Sarajevo.

NA VRH

Podijeli članak na