LIDER SDS-A

Šarović: Dodik jedno priča u Sarajevu, drugo Vučiću, treće Rusiji

Postoje i kuloarske priče da bi trebao napustiti svoju poziciju u Predsjedništvu BiH da će naredne godine voditi Vladu Republike Srpske, rekao je

Mirko Šarović. Arhiv

A. K.

23.6.2021

Predsjednik Srpske demokratske stranke, Mirko Šarović, osvrnuo se na izjave predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, Milorada Dodika, o NATO integracijama BiH, te još jednom ponovio stav SDS o vojnoj neutralnosti BiH i da bh. entitet Republika Srpska treba da prati Srbiju.

- Milorad Dodik vješto igra igru manupulacija kada govori o NATO. Dodik jednu priču priča u Sarajevu, drugu priča Vučiću, treću priča Rusiji a četvrtu Briselu. Tom igrom kupuje vrijeme ali takva igra ima rok trajanja - zaključio je Šarović. 


Slom SNSD-a

Smatra da je proces promjena nazaustavljiv i da će 2022. godine Srpska demokratska stranka predvoditi opoziciju na putu konačnog sloma vlasti SNSD-a u Republici Srpskoj

- Bez Srpske demokratske stranke, državotvorne, najsnažnije opozicione partije, sa najsnažnijom organizaciojom i strukturom proces promjena neće biti moguć. Postoje i kuloarske priče da bi Milorad Dodik trebao napustiti svoju poziciju u Predsjedništvu BiH i da će naredne godine voditi Vladu Republike Srpske. Time bi Dodik pokazao da sve karte baca upravo na izbore 2022. godine, jer zna da su za njegovu stranku ovi izbori biti ili ne biti - kazao je Šarović.



Vještačko povećanje budžeta

Nagrlasio je da je priliv stranih investicija u ovaj entitet katastrofalan.

- Očigledno je da će u narednoj izbornoj godini poseći za vještačkim povećanjem budžeta koji treba da pokaže prikaz rasta. Od stranaka opozicije isključivo zavisi pobjeda. 2022. godina je najbolja prilika da se SNSD pobjedi jer oni više nemaju nikakvih ideja niti mogu šta da ponude građanima - poručio je Šarović.

Govoreći o izmjenama izbornog procesa Šarović je kazao da je stava da je neophodno unaprijediti tehnički aspekt izbornog procesa dok krupne stvari koje zadiru u ustavnu strukturu zemlje oko kojih trenutno nema konsenzusa, treba ostaviti za neka buduća vremena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.