CRVENA OLOVKA

Muriz Memić: Poručujem Osmanu Mehmedagiću da se ne petlja u slučaj "Dženan Memić"

Ja se ovim putem zahvaljujem Tužilaštvu BiH i gospođi Gordani Tadić što radi svoj posao kako treba, dodao je

Piše: A. K.

23.6.2021

Gost devete emisije "Crvena olovka" bio je otac rahmetli Dženana Memića, mladića koji je ubijen 2016. godine, "otac hrabrost" koji se već skoro 2.000 dana bori za pravdu, Muriz Memić.

U toku intervjua, Memić se osvrnuo na posljednje prijetnje smrću koje mu je uputio suprug Alise Mutap Ramić Fahrudin Ramić, da li se nakon njegovog puštanja na slobodu osjeća sigurno, ko sve čini sistem koji se bori da zataška istragu, prokomentirao je i produženje pritvora policajcu Josipu Bariću koji kobne noći nije izuzeo Alisin krvavi džemper, snimak sa džamije na Ilidži koji je prije nekoliko dana objavio portal "Avaza" a jedan je od ključnih dokaza u istrazi....


Od Dalide Burzić je sve krenulo

Na pitanje urednice i voditeljice Helene Javor – Ibrahimbegović ko je najviše zakazao u kompletnom sistemu, Memić je istakao da je to Dalida Burzić i da je od nje sve krenulo.

- Moram po hiljaditi put ponoviti kada je Dalida Burzić 15. marta 2016. meni i mom advokatu rekla „nije on njega htio ubiti“, pa poslije toga kaže „ja nju ne dam, Alisu“, evo ja ću je odmah dati. Ja Alisu neću osuditi, ako je kriva neka odgovara, to će dokazati Tužilaštvo. Nema amnezije, nije bilo saobraćajne nesreće. Dalida Burzić je ključni igrač, od nje je sve krenulo - istakao je Memić.

Dodao je da već dolazi do promjena u bh. pravosuđu te da je na čelo VSTV-a došao pošten čovjek, Halil Lagumdžija.

- Ja se ovim putem zahvaljujem Tužilaštvu BiH i gospođi Gordani Tadić što radi svoj posao kako treba - izjavio je Memić.


Moćnici koji zataškavaju istragu

Muriz Memić se osvrnuo i na to ko su moćnici, opasni tipovi koji zataškavaju istragu ubistva njegovog sina Dženana.

- Vrh države iza toga stoji, vladajuća stranka koja je na vlasti 25 godina. Samo što smo mi kao narod slijepi pored svojih očiju šta oni rade. Ja evo kažem sada, mnogi se petljaju u ovaj predmet, zamolio bi ih sada da se ne petljaju, nek rade svoj posao za koji su čestito plaćeni ali neka se u ovo ne miješaju ako nisu od početka. Ovo je poruka Osmanu Mehmedagiću. Nek se ne petlja u slučaj Dženan Memić - istakao je Memić.

Kompletan intervju pogledajte na Avaz TV.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.