IZVODJENO 100.000 KM

Potpisan ugovor za sanaciju puteva u povratničkim mjestima u Čajniču

Odbornik Skupštine opštine Čajniče Izet Alihodžić naglašava da je riječ o značajnom projektu vrijednom oko 110.000 KM

Potpisan ugovor. Fena

Ad. A.

24.6.2021

U Opštini Čajniče danas je potpisan ugovor o sanaciji putnih pravaca prema povratničkim mjestima. Sredstva u ove svrhe izdvojit će Federalno ministarstvo izbjeglih i raseljenih osoba i opština Čajniče, a izvođač radova je firma "Romanija putevi“.

Odbornik Skupštine opštine Čajniče Izet Alihodžić naglašava da je riječ o značajnom projektu vrijednom oko 110.000 KM

-Projekt podrazumijeva asfaltiranje putne komunikacije prema povratničkom mjestu Borajno u dužini od jednog kilometra i takođe na području MZ Čajniče 2, u povratničkim naseljima radi se sanacija putnih pravaca u vrijednosti oko 10.000 KM. Na ovaj način u realizaciju ulazi dogovor prilikom boravka bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića i federalnog ministra Edina Ramića sa načelnikom Opštine Čajniče i vjerujemo da će se izvođač veoma brzo uvesti u posao i krenuti sa realizacijom ovog značajnog projekta – kazao je Alihodžić.

Po njegovim riječima, u narednom periodu očekuje se sancija drugih putnih pravaca u povratničkim mjestima za koje će Vlada BPK Goražde izdvojiti 5.000 KM.

- Izvršit će se popravka važnog putnog pravca na području MZ Međurječje, prema Batovu gdje je lociran veliki broj povratnika tako da će Čajniče u ovom periodu biti jedno veliko gradilište u pogledu insfrastrukturnih radova jer naravno za svakog od ovih ljudi koji ovdje žive i rade, najvažniji su putevi, voda i struja – potcrtao je Alihodžić.

Naglasio je da je svaki insfrastrukturni projekt od značaja za život svih stanovnika Čajniča te podsjetio da je putem Regionalnog stambenog programa u opštini Čajniče odobrena obnova 20 povratničkih kuća po sistemu "ključ u ruke“.

Po njegovim riječima, realizaciju ovog projekta usporila je tenderska procedura za izbor izvođača radova koja je ponovljena, nakon što se na prvi tender za izgradnju ovih stambenih jedinica niko nije prijavio.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.