UGASIO MU MIKROFON

Na rubu fizičkog incidenta: Žestok okršaj Vukanovića i Šulića u NSRS

Vukanović je napisao na blogu da ga je predsjedavajući NSRS, Denis Šulić, prekidao u više navrata, te mu oduzimao riječ

Nebojša Vukanović. Screenshot

A. K.

24.6.2021

Nakon incidenta u Narodnoj skupštini RS oglasio se Nebojša Vukanović. Nakon prepirke predsjedavajući NSRS, Denis Šulić, je ugasio mikrofon Vukanoviću, ne dopustivši mu da dovrši izlaganje, na što je on burno reagirao.

Snimak prikazuje kako Šulić prekida Vukanovića, tvrdeći da se udaljio od tačke dnevnog reda o kojoj je bilo raspravljano, a drugi poslanici su spriječili da dođe do fizičkog kontakta.






Vukanović je napisao na blogu da ga je predsjedavajući NSRS, Denis Šulić, prekidao u više navrata, te mu oduzimao riječ.

- Oduzimao mi je riječ ne dozvolivši da pročitam jednu rečenicu iz intervjua Rajka Vasića, koji traži potpunu cenzuru i zatvaranje rada Narodne skupštine RS za javnost, a nakon niza oduzimanja riječi poslanicima opozicije došlo je do incidenta - napisao je Vukanović.

- Jasno je da Šulić i Stojčićka provode tajne instrukcije iz svoje stranke i pokušavaju ušutkati opoziciju, i da je to uzrok prekida sjednice i incidenta, jer se moramo boriti svim demokratskim sredstvima da štitimo Ustav i pravni poredak od samovolje uzurpatora - napisao je Vukanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.