BIHAMK

Upozorenje za vozače: Učestali odroni na magistralnoj cesti Hum-Šćepan Polje

Zbog radova na mostu na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova

Učestali odroni. Ilustracija

Piše: Ad. A.

25.6.2021

Kraj radne sedmice znači i pojačanu frekvenciju vozila, posebno u poslijepodnevnim satima. I za danas su najavljene visoke dnevne temperature zbog čega molimo da na put krećete u ranim jutarnjim ili večernjim satima i da tokom vožnje pravite češće pauze. Budite maksimalno oprezni i poštujte saobraćajne propise. Na vrijeme se informišite o stanju i prohodnosti puteva, kao i o uslovima prelaska granice.

Zbog radova na mostu na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) saobraća se naizmjenično-jednom trakom. Najavljeno je da će od danas u 12 sati u funkciji biti obje trake, a da će se u terminu od 20 sati do 5 sati kroz tunel saobraćati naizmjenično-jednom trakom.

Na putu Tuzla-Kalesija, zbog radova u tunelu Čaklovići, saobraćaj se obustavlja od 22 do 6 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum-Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Doboj-Rudanka, Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica) i Banovići-Živinice.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.