OPĆINSKI SUD SARAJEVO

Fahir Halilović mora biti vraćen na direktorsko mjesto u Kantonalnoj inspekciji Sarajevo

Općinski sud u Sarajevu ustvari odredio je privremenu sudsku mjeru osiguranja i naredio tuženoj Vladi KS da obustavi izvršenje rješenja od 27.maja ove godine

Halilović: Vlada ga smijenila prije isteka mandata. Avaz

Piše: M. Aš.

25.6.2021

Općinski sud u Sarajevu donio je prije tri dana rješenje kojim se Fahir Halilović, smijenjeni direktor Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS mora vratiti na direktorsku poziciju.

Općinski sud u Sarajevu, ustvari, odredio je privremenu sudsku mjeru osiguranja i naredio tuženoj Vladi KS da obustavi izvršenje rješenja o razrješenju od 27.maja ove godine.

Prema ovom rješenju, Vlada KS je dužna vratiti na posao Halilovića i obustaviti privremeno imenovanje direktora Kantonalne uprave za inspekcijske poslove  KS Adisa Mešića.

U rješenju Općinskog suda u Sarajevu istaknuto je da Vlada KS mora obustaviti sve radnje vezane za konkursnu proceduru u cilju imenovanje direktora KUIP-a sve dok se pravomoćno ne dovrši postupak zaštite prava iz radnih odnosa.

Halilović je 18.juna ove godine tužio Vladu KS, a u tužbi je naveo da je na osnovu konkursa imenovan za direktora KUIP-a, a zatim neosnovano smijenjen 27. maja, prije isteka mandata.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.