POSJETE

Stanivuković se u Tuzli susreo s Imamovićem: Ne trebaju stranci ili ambasadori da nas spajaju

Moja poruka u centru Tuzle je ta da je došlo vrijeme da pričamo jezikom kulture, turizma, ekonomije, rekao je Stanivuković

Stanivuković i Imamović. Facebook

Piše: E. Sk.

25.6.2021

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković danas boravi u službenoj posjeti Tuzli. Stanivukovićev domaćin bit će gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

- Postoji mnogo više stvari koje nas vežu od onih koje nas razdvajaju – kazao je Imamović na zajedničkoj konferenciji za medije, nakon razgovora sa Stanivukovićem.

Imamović je pozvao građane Banje Luke  da ljetuju u Tuzli.

Stanivuković je istakao da je sretan zbog današnje posjete Tuzli.

- Zaista sam sretan što sam u Tuzli danas.  Zahvalan sam na srdačnom dočeku gradonačelnika Imamovića.  Važno je da građani sarađuju, da i mi, koji smo različitih generacija razgovaramo. Moja poruka u centru Tuzle je ta da je došlo vrijeme da pričamo jezikom kulture, turizma, ekonomije. Naši građani su počeli pričati o tome, pa je vrijeme i da mi, političari pričamo tako – kazao je Stanivuković.

On je također pozvao Imamovića da posjeti Banja Luku, ali i sve građane Tuzle.

- Posjetama šaljemo važnu poruku svijetu da ne trebaju stranci ili ambasadori da nas spajaju. Ja sam sretan jer šaljemo jednu pozitivnu energiju. Ovim posjetama, dobijamo to što će se Sarajevo, Banja Luka, a vjerujem i Tuzla predstavljati zajedno, turistički, u cijelom svijetu. Smatram da su posjete pozitivan iskorak – rekao je Stanivuković.

Ggradonačelnika Banje Luke ni ovoga puta neće iskoristi priliku da se pokloni žrtvama fašističkog terora na Kapiji, odnosno tuzlanskoj mladosti koja je stradala 25. maja 1995. godine u agresorskom granatiranju Tuzle sa položaja Vojske RS.

Umjesto toga Stanivukovića će Imamović provodati po Panonskim jezerima, a gradonačelnik Banje Luke posjetit će i hram Presvete bogorodice u Tuzli.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.