DRUŠTVENE MREŽE

Mustafa Cerić o ostavci Peđe Kojovića: Ja se ne šalim kao Irma

Ne bih da me SDA shvati pogrešno, ali moram reći da je to veliki gubitak za Sarajevo i za cijelu Bosnu

Mustafa Cerić i Predrag Kojović. Agencije

A. Ka.

25.6.2021

Nakon što je Predrag Kojović podnio ostavku na poziciji lidera Naše stranke, komentarom na svom Facebook profilu oglasio i Mustafa Cerić.

Komentar prenosimo u cjelosti:

- Nije moje da se miješam, ali ne mogu ostati ravnodušan na ostavku Predraga Kojovića.

Nada i uzdanica

Predrag Kojović je bio nada i uzdanica građanske Bosne.

Nisam zadovoljan što je njegova „Naša stranka“ predala Mostar HDZ, ali sam shvatio da nije bilo do njega već do Irme Baralije, koja je prodala svoj mostarski din za sitni Čovićev dinar.

Kažu, za Irmu je sve to bila politička šala, koju mi glupi Bosanci ne razumijemo. Ona se u dosadi od korone malo našalila sa sarajevskom gradonačelnicom Benjaminom i banjalučkim gradonačelnikom Draškom, a zloćudni svijet digao hampu oko toga jer nema smisla za njezin dobroćudni humor (a sense of humor).

Predrag joj je zbog toga odmah izrekao abjuraciju, poput Kulin banove na Bilinom polju, kako bi spasio principijelni savez sa SDP-om, ali nije mogao izdržati Irmin prezir zbog toga pa je morao podnijeti ostavku na čelnu poziciju u NS.

Nije fer da se jedan pametni i mudri politički lider povlači iz „trojke“ sada kada im je najpotrebniji.


Ne bih da me SDA shvati pogrešno, ali moram reći da je to veliki gubitak za Sarajevo i za cijelu Bosnu.

Posebno je to veliki gubitak za načelnika Općine Centar Srđana Mandić, koji mora ponovo oslobađati ne samo Sarajevu već i cijelu Bosnu, ali bez Predraga Kojovića.

Doduše, na raspolaganju mu je Irma, koja ima mostarsko iskustvo, gdje je oslobodila Mostar od SDA i predala ga HDZ-u na trajno, konstitutivno, legitimno, domoljubno i apartheidsko upravljanje.

Jer kad se mrzi SDA, kao što to Irma zna, onda je dopušteno da se voli sve što ne liči na SDA-a, posebno da se voli HDZ-e, koji u svom prtljagu nosi „udruženi zločinački poduhvat“, naravno protiv jedinstvenog grada Mostara.

Patriotsko poštovanje

Zbog toga imam potrebu da apeliram na Predraga Kojovića da povući svoju ostavku i da se vrati na čelnu poziciju „Naše stranke“, koja ima svoje mjesto u „Trojci“, koja se sprema da pomete SDA-a na sljedećim općim i posebnim izborima pod uvjetom da ljudi ostanu u pameti od Irmine slane i neslane šale, koja ako se pobiberi, može biti ukusna za dokolne i bezbrižne.

Gospodine Kojoviću, ja se ne šalim k’o Irma, već sam smrtno ozbiljan i zabrinut za sudbinu Bosne bez političkog i građanskog kompasa „Naše stranke“ s tobom na čelu.

Uz nadu da ćeš ozbiljno primiti ovaj moj apel, primi izraze mojeg iskrenog bosanskog patriotskog poštovanja, navodi se u Cerićevoj objavi.

Objava Cerića na Facebooku. Printscreen

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.