U SRIJEDU U 10

Novinari "Avaza" uredno prijavili policiji mirno okupljanje ispred Općinskog suda u Sarajevu

O svemu smo, po zakonu, uredno obavijestili i Hitnu pomoć Kantona Sarajevo te Vatrogasnu službu Kantona Sarajevo

M. Aš.
  • Prijava policiji uredno protokolisana

    Prijava policiji uredno protokolisana

    Foto: Avaz


Zbog brutalnog obračuna režima, kojem je na čelu bračni par Bakir i Sebija Izetbegović, sa „Dnevnim avazom“ i udara na našu egzistenciju, novinari i uposlenici naše kompanije organizirat će protest ispred Općinskog suda u Sarajevu u srijedu, 30. juna, s početkom u 10 sati.

Urednici i novinari "Dnevnog avaza" danas su  uredno prijavili nadležnoj policijskoj Upravi Centar proteste ispred Općinskog suda u Sarajevu, obavezujući se na poštivanje svih epidemioloških mjera.

  • Fakismil prijave policijskoj upravi Centar koja je uredno protokolisana

    Fakismil prijave policijskoj upravi Centar koja je uredno protokolisana

    Foto: Avaz


O svemu smo, po zakonu, uredno obavijestili i Hitnu pomoć Kantona Sarajevo te Vatrogasnu službu Kantona Sarajevo.

Povod za mirno okupljanje je skandalozno rješenje o izvršenju Općinskog suda u Sarajevu u korist tužiteljice Kantonalnog tužilaštva Tuzla Jasminke Djedović, kojim je na već isplaćenu presudu za klevetu od 5.001 KM tužiteljici Djedović, sutkinja Mirsada Karahmetović ekspresno „Avaz-roto pressu“ skinula s računa i nevjerovatnih 212.000 KM nepostojećih “sudskih penala”

Na ovaj način ugrožena je egzistencija više stotina porodica koje direktno ili indirektno zavise od uspješnog poslovanja „Avaz-roto pressa“.

Pozivamo i ostale žrtve Bakirovog režima da nam se pridruže u borbi i protestu protiv korumpirane i nesposobne vlasti i njenih metoda zastrašivanja slobodnih medija.

NA VRH

Podijeli članak na