PREDSJEDNIŠTVO

Željko Komšić se posuo pepelom i uputio izvinjenje bh. košarkašicama

One imaju pravo na kritiku i u pravu su, zaista

Komšić: Zaslužile su podršku. Arhiv

N. Demirović

28.6.2021

Željko Komšić, član Predsjedništva BiH proteklih dana je dobio pljusku iz ženske košarkaške reprezentacije BiH, kada je iz naše selekcije poručeno da ih čudi da se on kao osoba koja je odbila pomoći ovoj selekciji, uputio čestitku nakon izvrsnih igara na Eurobasketu.

Nakon nekog vremena šutnje, čini se da se Komšić odlučio posuti pepelom, pa je uputio izvinjenje košarkašicama. 

- One imaju pravo na kritiku i u pravu su, zaista. Ja bih im pomogao da sam mogao, budžet nije usvojen, ne znam, kako šta, odakle. Imali su uvijek podršku, imaće uvijek bez obzira na sve. Nije tu samo riječ o košarkašicama, već generalno o sportu, zakonu o sportu. Ako ćemo da pravimo državu, neke stvari treba sistemski poredati, a ne da ovise o milosti danas jednog člana Predsjedništva, sutra Ministarstva civilnih poslova, u čijoj nadležnosti i jeste sport ili nekih entitetskih ministara, direktora javnih preduzeća. Nisu to naše pare, to su državne pare i mora se sa njima raspolagati u skladu sa zakonom, rekao je Komšić, prenosi "SCSport".

U svojevrsnoj potvrdi da ipak nije pomogao bh. nacionalnom timu (bez obzira na izgovor koji je ponudio), Komšić je naglasio da ne zamjera ništa.

- Ne mogu im ja zamjeriti ništa. Nije to ljutnja, bijes, to je više neka vrsta razočaranosti odnosom prema sportu generalno, stoji. Zašto nema novca, ko to zaustavlja, ko to opstruira, kome je stalo da reprezentacija uspije, ko stoji iza nje, ko ne stoji. Ako smo došli do toga da i to moram objašnjavati, u redu, objašnjavaću, ali znam da kada je Predsjedništvo u pitanju niko im nije mogao obezbijediti ništa jer nema budžeta. Ne možete davati pare, ako budžet nije usvojen. Stajaćemo uz njih uvijek, koliko god možemo. Donijeli su nam radost, ovoj zemlji je potrebna radost i pobjede, a oni su nam to priuštili. Zato im svi trebamo reći hvala, a ja neko kao vlast moram im reći izvinite što se odnosimo tako prema vama, zaslužili ste mnogo više, naglasio je Komšić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.