SAOPĆENJE

SBB: Presuda Stanišiću i Simatoviću dokaz da je režim balkanskog kasapina Miloševića direktno učestvovao u agresiji na BiH

U isto vrijeme nismo sretni jer nije dokazan udruženi zločinački poduhvat, iako su ga Bošnjaci itekako osjetili na vlastitoj koži za vrijeme srbijanske agresije na BiH, saopćili su

SBB: Dokazano učešće tadašnjih srbijanskih vlasti u agresiji na BiH. SBB BiH

A. Ka.

30.6.2021

Presuda Međunarodnog mehanizma za krivične sudove bivšim šefovima Službe državne bezbjednosti Srbije Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću pokazala je da je velikodržavni režim balkanskog kasapina Slobodana Miloševića direktno učestvovao u agresiji na BiH, poručili su iz SBB-a.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

- Velikodržavni režim balkanskog kasapina Slobodana Miloševića direktno je učestvovao u agresiji na Bosnu i Hercegovinu. Miloševićeve tajne službe bile su u BiH i krive su za genocid i druge brojne zločine koji su počinjeni nad Bošnjacima i drugim nesrpskim stanovništvom.

To je dokazala današnja presuda Međunarodnog mehanizma za krivične sudove, koji je bivšim šefovima Službe državne bezbjednosti Srbije Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću, prvim saradnicima zločinca Miloševića, izrekao po 12 godina zatvorske kazne za zločine počinjene u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

Raduje nas činjenica da je Međunarodni mehanizam za krivične sudove uspio dokazati učešće tadašnjih srbijanskih vlasti u agresiji na BiH. U isto vrijeme nismo sretni jer nije dokazan udruženi zločinački poduhvat, iako su ga Bošnjaci itekako osjetili na vlastitoj koži za vrijeme srbijanske agresije na BiH.

Današnja presuda, osim historijske, zvanične potvrde učešća tajne službe Srbije u agresiji i zločinima u BiH i Hrvatskoj, treba biti poruka svima da tu činjenicu i istinu trebaju prihvatiti, jer je to preduvjet za gradnju boljih odnosa među narodima na ovim prostorima i euroatlantskih integracija svih balkanskih država - saopćeno je iz SBB-a.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.