POZIV NA UJEDINJENJE

Mijatović poručio Nikšiću i Komšiću: Imate obavezu da vratite onaj veliki SDP BiH

Od ovog poteza zavisi kako će izgledati BiH nakon 2022. godine, smatra Mijatović

Vojin Mijatović. Arhiv

Piše: A. K.

30.6.2021

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović pozvao je predsjednike SDP-a i DF-a Nermina Nikšića i Željka Komšića da ujedine ove dvije stranke u "veliki SDP BiH kakav je bio prije više od deceniju". Kako je naveo, smatra da je vrijeme da se ostave po strani nesuglasice i frustracije, te da Nikšić i Komšić trebaju to uraditi iz obaveze prema partiji u kojoj su napravili karijere.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

-  Alternativa desno orijentisanim strankama nikako ne može biti nova desnica. Moramo se vratiti na suštinu da državi kakva je Bosna i Hercegovina boljitak može donijeti isključivo ljevica, multietnički i građanski orijentisana ali u oba entiteta. Smatram da je vrijeme da lideri SDP-a i DF-a stave po strani sve nesuglasice i frustracije, imaju obavezu da vrate onaj veliki SDP BiH koji je nekad bio najveća partija u BiH. Znam da se ovo ne sviđa mnogima jer to remeti njihove lične planove, ali ovo je jedino rješenje za normalnu BiH. Veliki SDP BiH kao najveća multietnička partija u oba entiteta kakva je bila prije više od deceniju! Nermine i Željko imate obavezu da ovo uradite prema partiji u kojoj ste napravili karijere, prema novim generacijama u SDP-u i DF-u prema građanima BiH koji vape za normalnom građanskom državom članicom EU i NATO-a. Od ovog poteza zavisi kako će izgledati BiH nakon 2022. godine.

Samo veliki i moćni SDP sve drugo ide u korist desno orijentisanim u sva tri tora! -navodi Mijatović u objavi na Facebooku.

Objava Vojina Mijatovića na Facebooku. Screenshot

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.