REAKCIJE

Nikšić za "Avaz": S Čovićem sam razgovarao o racionalizaciji Federacije BiH

Predsjednik SDP-a navodi kako je Čoviću u najkraćim crtama prezentirao ovaj projekat

Nermin Nikšić. Arhiv

Piše: F. Karalić

1.7.2021

Povodom sastanka u Mostaru s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem, predsjednik SDP-a Nermin Nikšić u izjavi za "Avaz" isitče je da je s Čovićem razgovarao o projektu racionalizacije Federacije BiH.


- Na pres konferenciji Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine najavili smo seriju razgovora sa relevantnim političkim partijama iz Federalnog parlamenta u vezi projekta Racionalizacije Federacije Bosne i Hercegovine. U skladu s tom najavom prvo smo planirali posjetiti HDZ, nakon čega slijede ostale političke partije. Nažalost šef ekspertnog tima SDP-a Jasmin Imamović zbog komemoracije i dzenaze generalu Šadiću nije mogao prisustvovati sastanku, navodi Nikšić.


Predsjednik SDP-a navodi kako je Čoviću u najkraćim crtama prezentirao ovaj projekat. 


- Dogovorili da razgovore na ovu temu nastave naši ekspertni timovi koje u HDZ predvode Bariša Čolak i Borjana Krišto, a u SDP Jasmin Imamović. Razgovarali smo i o ostalim političkim temama, pored ostalog izmjenama ustava i izbornog zakona. Naravno da su stavovi SDP kristalno jasni, kao što je valjda svima jasno i da neću prepričavatio šta smo razgovarali o ovim i ostalim temama o kojima je bilo govora, ističe Nikšić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.