NEUM

Džejna doživjela traumatično iskustvo: Dobila sam alergiju nakon uboda komarca, sreća pa se ovo desilo zadnji dan na ljetovanju

Ukupno na cijelom tijelu imam više od pedeset tačkica, ali nisam sigurna da su sve ubodi, kazala je

M. Muračević

Džejna Pandžić - Veža: Opisala traumatično iskustvo

Foto: P. Muračević


Navečer sam normalno krenula da spavam, a ujutro sam se probudila s ranama na licu, počela je traumatičnu ispovijest Džejna Pandžić- Veža iz Vogošće, a koja se nedavno vratila s ljetovanja u Neumu gdje je i doživjela ovaj neugodan slučaj.

Brojne reakcije na društvenim mrežama uslijedile su nakon upozorenja mlade bh. YouTuberice da će zadnji dan na ljetovanju dugo pamtiti. Naime, tokom večernje šetnje nekoliko uboda komaraca izazvali su jaku alergijsku reakciju zbog koje, kako tvrdi u objavi, podvrgnuta medicinskoj terapiji. Svojim pratiteljima se obratila s pitanjem „Jesam li vas prepala?“

Važna poruka

- Pomislila sam odmah kad se budem snimala koliko će hejterima ustvari biti drago. Hejteri, ne morate više govoriti da sam ružna, sad sam stvarno ružna, osjećam se kao žaba krastača - nastavila je sarkastično, a onda je poslala važnu poruke za sve one koji su osjetljivi na ubode insekata:

- Dobila sam alergiju na ubod komaraca, a to mi se sve dogodilo dok smo bili na ljetovanju u Neumu. Sreća pa se to desilo zadnji dan. Navečer sam najnormalnije legla, ujutro sam se probudila upravo ovakva, samo što još sve ovo nije bilo krvavo kao što je sada jer je došlo do pucanja. Čuvajte se insekata, dobro se pazite jer ovo sve nije šala - poručila je.

Dobila terapiju

Na svom YouTube kanalu ispričala je kako se danas osjeća nakon nekoliko dana od pojave simptoma.

- Bila sam kod doktora, dali su mi injekcije. Dobila sam odgovarajuću terapiju. Samo na lijevoj nozi sam imala deset uboda. Preko noći sam osjetila da me svrbi glava i kao da imam neke čireve na istoj. Pomislila sam da je krpelj u pitanju, a ne komarci. Ujutro sam uočila na licu velike promjene, kao da su bubuljice iskočile. Ukupno na cijelom tijelu imam više od pedeset tačkica, ali nisam sigurna da su sve ubodi - detaljno je nastavila i pokazala svoje trenutno stanje kože.

 Alergija na ubod komarca je rijetka, ali je svakako moguća, stoga je preventiva najvažnija.

Više o temi Neum

PALA KRADLJIVICA
Tuzlanka krala na plaži u Neumu

Više o:

Neum Ljeto Ljetovanje
NA VRH

Podijeli članak na