MUZIČKI PUT

Ko je Sadik Hasanović, mladić iz Srebrenika koji je izložen linču u Srbiji zbog slike sa Naserom Orićem

Krenuo je sa muzikom od 10. godine, uz svog oca poznatog po nadimku Muto i njegovom grupom

Sadik Hasanović. Društvene mreže

Piše: Fu. M.

1.7.2021

Prije šest godina izvorna grupa „Sateliti“ postala je poznata široj javnosti  po svojoj pjesmi "Facebook".

Tada je mlađahni Sadik Hasanović sa samo 13 godina ovom šaljivom pjesmom osvojio mnogobrojnu publiku.

On je sa svojim ocem i još dva člana bio dio jedne od najpopularnijih grupa u BiH, a koja izvodi izvornu muziku. Grupa je snimila mnogobrojne pjesme, a Sadik je bio član još od malena.

Sadik sa članovima grupe "Sateliti". YouTube

Krenuo je sa muzikom od desete godine, uz svog oca poznatog po nadimku Muto i njegovom grupom. Sadik je krenuo muzičkim putem uz nadu da svog oca i naslijedi, međutim kako je Sadik odrastao više se okretao narodnoj muzici, a nakon učešća u takmičenju "Valentino zvijezde", okušao se i u takmičenju "Zvijezda možeš biti ti" gdje je odnio pobjedu.

Nakon pobjede počeo je sa nastupima i gradnji karijere u narodnoj muzici.

Prošle godine odlučio se prijaviti i na „Zvezde Granda“ te svoju sreću i karijeru graditi kroz ovo muzičko takmičenje. Njegova mentorica u takmničenju bila je Marija Šerifović, a Hasanović je stigao i do finala ovog prestižnog muzičkog takmičenja.

Sadik Hasanović. Instagram

Nakon finalne emisije, Sadik se našao u medijskom linču u susjednoj Srbiji. Naime, tamošnji mediji su digli hajku protiv njega zbog fotografije s komandatnom Naserom Orićem, ali i zbog pjevanja numere koja navodno govori u ubijanju Srba.

Sadik Hasanović. Facebook

- Izvinjavam se svakom čovjeku ukoliko sam ikoga povrijedio, uvrijedio ili učinio da se osjeća loše – oglasio se Hasanović, između ostalog, na društvenim mrežama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.