OTKAZANO ROČIŠTE

Hadžifejzović: Pod pritiskom SDA žele nas istjerati iz prostora i ugasiti Face TV

Direktor Bosmala je rekao da je dobio naredbu od SDA i reisa Cerića, Hasana Čengića i Bakira Izetbegovića da nas istjera iz tog prostora, kaže Hadžifejzović

Hadžifejzović: Smatra da iza svega stoje politički razlozi. B. Cerić

Piše: B. C.

2.7.2021

Suđenje po tužbi „Face TV“ protiv Bosmala koje je bilo zakazano za danas u Općinskom sudu u Sarajevu odgođeno je za 10. septembar.

Vlasnik i urednik „Face TV“ Senad Hadžifejzović okupljenim novinarima danas je ispred suda kazao da ova televizija ustvari "tjera Bosmal da uzme milion i po KM i da poštuje ugovor koji je potpisan prije osam godina".

- Face TV d.o.o. je tužio Bosmal d.o.o. da poštuju ugovor, odnosno da ih natjeramo da im platimo milion i pol maraka da kupimo prostor za koji imamo ugovor od prije 8 godina. Dakle, tjeramo Bosmal da uzme milion i po maraka i da poštuje taj ugovor - rekao je Hadžifejzović.

On tvrdi da Bosmal izbjegava svoje obveze.

- Smatramo da je to iz političkih razloga. Direktor Bosmala je rekao da je dobio naredbu od SDA i reisa Cerića, Hasana Čengića i Bakira Izetbegovića da nas istjera iz tog prostora. Mi smo pobijedili na Opštinskom i Kantonalnom sudu i onda je Vrhovni sud u jednonacionalnom vijeću, koje je partijsko vijeće u sastavu od tri Bošnjaka, vratio taj slučaj ponovo na Opštinski sud kod istog sudije. To je politički pritisak. Ako je sud presudio kontra naše tužbe, „Face“ bi bila ukinuta, jer gdje ćemo – kaže Hadžifejzović.

Ročište danas nije održano jer se tuženi nisu pojavili u sudnici.

Danas je u Općinskom sudu trebalo biti održano ročište za predmet između stranaka Bosmal d.o.o Sarajevo i Face d.o.o Sarajevo. U prvostepenom postupku „Face“ je dobio presudu u svoju korist i na Općinskom i na Kantonalnom sudu, ali je Vrhovni sud FBiH ukinuo presudu i slučaj vratio na ponovni postupak.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.