TREBINJE

Zatvoreni bazen u funkciji do zimske sezone

Grad na Trebišnjici dobio moderan sportski objekt

Uloženo oko 14 miliona KM. P. MUCOVIĆ

Piše: P. Mucović

4.7.2021

Zatvoreni bazen u Trebinju, u čiju izgradnju je preduzeće „Hidroelektrane na Trebišnjici“ (HET) uložilo oko 14 miliona KM, trebao bi početi s radom do početka zimske sezone.

Prema riječima Ilije Tamindžije, direktora za proizvodnju i tehničke poslove HET-a, u toku su završni unutrašnji radovi, a već su završeni okolno uređenje, parking i rasvjeta, a u pripremi je tender za bazensku opremu.

- HET je u ovaj projekt uložio oko 14 miliona KM, što je, prema današnjim uvjetima, veoma povoljno i cijena kvadratnog metra u zatvorenom bazenu će izaći oko 1.300 KM.

Tamindžija: Veliki značaj. AVAZ

Prateći objekti u okviru zatvorenog bazena - fitnes centar, prodavnica sportske opreme i hotel - u narednom periodu bit će iznajmljeni zainteresiranim ponuđačima, čime će se osigurati dodatni prihodi kako bi zatvoreni bazen bio finansijski održiv - istakao je Tamindžija.

Dodao je da je grad Trebinje ovim projektom dobio jedan od najljepših arhitektonskih objekata, kao i moderan sportski objekt koji zadovoljava sve uvjete Međunarodne plivačke federacije za održavanje međunarodnih plivačkih takmičenja.

- Zatvoreni bazen je veoma značajan za Trebinje, čijom je gradnjom upotpunjena sportska ponuda grada - naglasio je Tamindžija.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.