4. JULI

Džaferović uputio čestitku Bajdenu povodom Dana nezavisnosti SAD

Slaveći 245. rođendan, američki narod odaje priznanje i potvrđuje privrženost vrijednostima Deklaracije o nezavisnosti

Fena

3.7.2021

Šefik Džaferović i Džo Bajden. Avaz

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović uputio je čestitku predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajdenu (Joe Biden), povodom 4. jula Dana nezavisnosti SAD.

- Poštovani predsjedniče, čestitam Vam Dan nezavisnosti, praznik kojim se slavi duh slobode i ponosa velike američke nacije.

Slaveći 245. rođendan, američki narod odaje priznanje i potvrđuje privrženost vrijednostima Deklaracije o nezavisnosti, dokumentu koji je predstavljao inspiraciju za američki narod, ali i za ljude širom svijeta u borbi za slobodu i dostojanstvo.

Koristim ovu priliku i da Vama i narodu Sjedinjenih Američkih Država iskažem zahvalnost za sve što su Sjedinjene Američke Države uradile za Bosnu i Hercegovinu, njenu nezavisnost i slobodu, kao i naše težnje da postanemo dio euroatlantske porodice.

Uz čvrstu uvjerenost da će prijateljstvo između naše dvije države nastaviti da se razvija i jača molim Vas da primite izraze mog dubokog poštovanja - navodi se u Džaferovićevoj čestitki, saopćeno je iz njegovog kabineta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.