REAKCIJA ADVOKATA

Koldžo za "Avaz" o novoj aferi na KCUS-u: Upozoravao sam i ranije na falsificiranje dokumentacija umrlih pacijenata

Upozorio sam i na brisanje ili moguće brisanje podataka o dotoku kisika u Respiratornom centru, kaže Koldžo

Koldžo: Predao dvije krivične prijave protiv Sebije Izetbegović. Avaz

Piše: A. Čengić

3.7.2021

Advokat porodica Palić i Hota, Damir Koldžo koji je 11. i 23. juna podnio krivične prijave protiv odgovornih na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu zbog nemara u liječenju, za "Avaz" je komentirao posljednje navode da se u ovoj instituciji falsificira dokumentacija umrlih pacijenata. Podsjećamo, Sead Palić i Atif Hota preminuli su na KCUS-u.

Kako nam je rekao, upravo je u prijavi uime porodice Hota naveo niz nepravilnosti, koje je uočio u dokumentaciji.


Sve je elektronski

- Upozoravao sam na ovo što je danas objavljeno u medijima. Upozorio sam i na brisanje ili moguće brisanje podataka o dotoku kisika u Respiratornom centru. Vrlo je jednostavno. Sada je sve elektronski. Ukoliko dođete u ambulantu i zatražite nešto, to se kompjuterski unese. Potom odete u dom zdravlja i sve je vidljivo. Isto je tako i na KCUS-u. Kada se zatraži dokumentacija potrebno je jednostavno pritisnuti "CTRL+P" i da dobijete sve podatke. Prosto je nevjerovatno da sam i po dva mjeseca čekao da neko klikne te dvije tipke i da isprinta dokumentaciju. Osim ako na njoj nije nešto rađeno. To će sve tužilaštvo da provjeri - rekao nam je Koldžo.


Čista zloupotreba

Dodaje da je dobio nepotpunu dokumentaciju i za slučaj Palić i za Hota.

- U krivičnoj prijavi sam naveo šta je sve falilo u dokumentaciji. U prijavi sam poentirao da postoji mogućnost štimanja, sakrivanja i nestajanja dokaza ili naknadnih pojavljivanja dokumentacije. Ukoliko se dokaže da se dokumentacija falsificirala to je čista zloupotreba. Pitanje je ko je i po čijem je nalogu to uradio - rekao je Koldžo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.