OŠTAR ODGOVOR OPOZICIONARA

Nebojša Vukanović: Ramiz Salkić je političko smeće, bitanga i ološ, pokušava da skrene pažnju s afera i raspada SDA

Da se ne bi pisalo o rasulu u SDA, o brojnim aferama, o Sebiji Izetbegović, o masovnom umiranju stanovništva, naveo je Vukanović

Piše: E. T.

3.7.2021

Vukanović: Salkić kontaminira javni prostor. Screenshot

Nakon Medžlisa Islamske zajednice Trebinje i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović reagirao je na izjave potpredsjednika RS Ramiza Salkića koji je jučer boravio u Trebinju te tom prilikom istakao da je neophodno tražiti uređenje Bosne i Hercegovine po mjeri građana ove zemlje, a čiji temelj trebaju biti ljudska prava i slobode, te zvanične presude donesene pred Međunarodnim sudom pravde i Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju.


Ciljano došao u Trebinje

- Pravo političko smeće, bitanga i ološ, Ramiz Salkić, potpredsjednik SDA i potpredsjednik RS, koji ne prestaje da kontaminira javni prostor svojim primitivnim izjavama i nastupima pokušavajući da podigne tenzije i skrene pažnju sa suštinskih problema konkrento sa odlaska Denisa Zvizdića iz SDA.

Da ne bi javnost puno pričala o potpunom raspadu SDA koju napuštaju zbog bračnog para Izetbegović i njihovih udvorica kakav je Ramiz Salkić. SDA napuštaju svi nekada vodeći kadrovi - naveo je Vukanović.

Dodaje da je Salkić ciljano došao u Trebinje kako bi skrenuo pažnju s gorućih tema.


Nanio štetu povratnicima

- Da se ne bi pisalo o rasulu u SDA, o brojnim aferama, o Sebiji Izetbegović, o masovnom umiranju stanovništva, a onda dolazi Ramiz u Trebinje, koje se u ovom ratu može navesti kao primjer tolerantnog grada. Poslije rata su se Bošnjaci vratili, obnovljene su džamije - navodi, između ostalog, Vukanović.

Ramiz Salkić je svojim političkim izjavama nanio štetu povratnicima, poručili su iz Medžlisa IZ Trebinje navodeći da potpredsjendik RS nije bio u službenoj posjeti kako je to navedeno na njegovoj Facebook stranici te da njegove izjave nisu konstruirane u Medžlisu.

Podsjećamo da je Salkić, između ostalog, komentirao presudu Stanišiću i Simatoviću kazavši da je prema njoj Republika Srpska označena kao dio udruženog zločinačkog poduhvata zajedno sa Srbijom i nekadašnjom "Srpskom Krajinom".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.