NA LICU MJESTA

Predsjednici opozicionih stranaka u BiH stigli na radni ručak sa Palmerom i Ajhorst

Glavna tema izmjene Izbornog zakona

A. Čengić

U rezidenciji američkog ambasadora u BiH počeo je radni ručak lidera opozicionih stranaka i zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD za zapadni Balkan Metju Palmera (Mathew) i direktorice za zapadnu Evropu, zapadni Balkan, Tursku i Ujedinjeno Kraljevstvo u Evropskoj službi za vanjske poslove Angeline Ajhorst (Eichorst).

Podsjećamo, Palmer i Ajhorst izrazili su želju da održe zajednički radni ručak sa predsjednicima opozicionih stranaka u BiH Branislavom Borenovićem (PDP), Fahrudinom Radončićem (SBB), Nerminom Nikšićem (SDP), Mirkom Šarovićem (SDS) i Elmedinom Konakovićem (NiP). Najavljen je bio i dolazak Predraga Kojovića, predsjednika Naše stranke, ali se pojavila Sabina Ćudić.

Kako javlja reporter "Avaza" u rezidenciju su stigli Šarović, Konaković, Radončić, Ćudić, Nikšić, Borenović.

Ručku je predviđeno da prisustvuju i ambasador SAD u BiH Erik Nelson (Eric) i šef Delegacije EU u BiH Johan Satler (Johann Sattler).

Podsjetimo, Palmer je sinoć stigao u Sarajevo. Danas je održao pojedinačne razgovore sa Bakirom Izetbegovićem, predsjednikom SDA te Draganom Čovićem, liderom HDZ-a. Potom je upriličen zajednički sastanak Palmera, Izetbegovića i Čovića.

Više o temi Mathew Palmer

SUTRA U SARAJEVU
Lideri opozicije na ručku sa Palmerom
NA VRH

Podijeli članak na