SARAJEVO

Sijarto: Prvenstveni zadatak da se sačuvaju životi ljudi

Zahvaljujući veoma uspješnoj nabavci vakcina i kampanji vakcinacije u Mađarskoj mi smo sada u situaciji da možemo drugima da pomognemo, kazao je Peter Sijarto

Peter Sijarto. Agencije

A. Ka.

5.7.2021

Ministar vanjskih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto uručio je jutros Bosni i Hercegovini 200.000 doza vakcina protiv korona virusa te je istakao kako je njegova država ponosna na to da je ovo do sada najveća donacija koju je BiH dobila.

- Proteklih godinu i po dana je najteži period u zadnjoj deceniji i cijeli svijet je bio zauzet servisiranjem i tretiranjem epidemije i cijeli svijet se suočavao sa raznim poteškoćama. Međutim, dvije stvari postoje u kojim je u potpunosti saglasan svijet – a to je da je prvenstveni zadatak da se sačuvaju životi ljudi, a druga stavka je da je jedino sredstvo za zaštitu i očuvanje ljudskih života vakcina - poručio je Sijarto.


Iz tog razloga je Vlada Mađarske, kako je naveo Sijarto, učinila sve da u najkraćem roku što veći broj građana vakciniše.

- Zahvaljujući veoma uspješnoj nabavci vakcina i kampanji vakcinacije u Mađarskoj mi smo sada u situaciji da možemo drugima da pomognemo - kazao je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.