POTVRĐENO ZA AVAZ

SIPA ponovo upala na KCUS: Pretresi zbog nesavjesnog liječenja i zloupotreba položaja

Pretresi se dovode u vezu s teškim krivičnim dijelima protiv zdravlja ljudi

Šta je predmet pretresa još uvijek se ne zna. Arhiv

Piše: M. Aš.

5.7.2021

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu SIPA jutros su ponovo ušli u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Kako je potvrđeno za "Avaz"  iz Tužilaštva KS, inspektori Državne agencija za istrage i zaštitu vrše pretrese na KCUS-u po naredbi Općinskog suda u Sarajevu, a sve zbog navoda koji se dovode u vezu sa počinjenjem više krivičnih dijela.


Inspektori i tužioci bili su i prije dva mjeseca u KCUS-u. Arhiv

Pretresi se dovode u vezu s teškim krivičnim dijelima protiv zdravlja ljudi, kao i krivičnim djelom nesavjesnog liječnje, ali i zloupotrebe položaja.

Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS, rekla je da se predmeti izuzimaju pod njihovim nadzorom, a po ranije formiranim predmetima.

Današnji pretresi se dovode u vezu s teškim krivičnim djelima protiv zdravlja ljudi, kao i krivičnim djelom nesavjesnog liječnja, ali i zloupotrebe položaja. Ovo tužilaštvo je prije dva mjeseca formiralo predmet i saslušalo 13 anesteziologa koji su poslali pismo Upravi KCUS-a.

Tada je obavljen pretres i FUZC-a i labaratorije "Verlab" koja je obavljala verifikaciju"malina respiratora", koji s jedino koriste na KCUS-u.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.