SARAJEVO

Okončan sastanak Palmera i Ajhorst sa Interresornom grupom: Naša posjeta je dokaz snažne podrške EU BiH

Imali smo priliku da razgovaramo o istinskim promjenama kako bi se osigurali pravedni izbori naredne godine, kazala je Angelina Ajhorst

Piše: A. Čengić

5.7.2021

Obratili se medijima. A. Čengić

Okončan je sastanak zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD za zapadni Balkan Metjua Palmera (Mathew) i direktorice za zapadnu Evropu, zapadni Balkan, Tursku i Ujedinjeno Kraljevstvo u Evropskoj službi za vanjske poslove Angeline Ajhorst (Eichorst) sa Interresornom grupom za izmjenu Izbornog zakona.

Ajhorst je nakon sastanka rekla da su imali dobar sastanak i da su navikli na politička razdvajanja u mišljenju.

- Imali smo priliku da razgovaramo o suštinskim pitanjama i dotakli smo se važnih pitanja. Navikli smo se na različite političke stavove. Naša posjeta je dokaz snažne podrške EU BiH ka članstvu Evropskoj uniji. To je nešto što ćemo zajednički snažno raditi. Došlo je vrijeme da uradimo konkretne stvari - rekla je Ajhorst.

Vjeruje da 2021 predstavlja godinu o reformama Izbornog zakona.


- Imali smo priliku da razgovaramo o istinskim promjenama kako bi se osigurali pravedni izbori naredne godine. Ključne aktivnosti su pred Intrresornom grupom. Drago mi je da imamo otvorene rezgovore. Proces je nešto što se treba dodatno ubrzati kako bi se postojeći prijedlozi razmatrali. Ovdje smo da pomognemo i da pružimo svim građanima i to je cilj koji ima EU - rekla je Ajhorst.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.