PARLAMENT FBIH

Čolpa: Neka Čavara objasni zašto je o budućnosti BiH potrebno razgovarati s manjim bh. entitetom

Čavarina predstava za javnost je neodgovarna i nepotrebno se skreće pažnja s krucijalno važnih pitanja, rekao je Čolpa

Čolpa: Jedina budućnost o kojoj trebamo govoriti je vancinacija stanovništva. Arhiv

Piše: L. Memčić

5.7.2021

Predsjednik Građanskog saveza i zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH Nihad Čolpa danas je redovnoj sjednici uputio pitanje predsjedniku FBiH Marinku Čavari povodom prihvatanja poziva entiteta RS za razgovor o budućnosti Bosne i Hercegovine.




Tema budućnosti

- Tražim od nelegitimnog predsjednika FBiH Marinka Čavare da objasni zbog čega je potrebno razgovarati o budućnosti BiH sa manjim bh. entitetom i šta može biti budućnost BiH osim NATO i EU integracija. Čavara je nelegitiman zato što nije izabran na ovu poziciju voljom glasača iz 2018. godine. Čavara kao funkcioner HDZ-a i u ličnom kapacitetu može sastančiti sa kim hoće i na koju god temu hoće, ali o temi budućnosti BiH ne može govoriti kao osoba koja predstavlja i zastupa FBiH - istakao je Čolpa.

Pogubne posljedice

Kazao je da je u momentu borbe za sprečvanje pogubnih posljedica četvrtog vala pandemije koji je pred vratima, Čavarina predstava za javnost o razgovorima s predstavnicima entiteta RS o budućnosti BiH neodgovarna i, prema njegovim riječima, nepotrebno se skreće pažnja s krucijalno važnih pitanja.

- Jedina budućnost o kojoj trebamo govoriti je vancinacija stanovništva, kao i važni izazovi koji su ispred nas, poput ekonomske integracije šest država zapadnog Balkana i energetske tranzicije BiH koja je nužna uslijed izazova klimatskih promjena - zaključio je Čolpa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.