BILATERALNA SARADNJA

Ambasador Mađarske: Pozivamo 15 oficira OSBiH u obilazak oružanih snaga naše zemlje

U razgovoru je posebno istaknuta vrlo važna uloga Ambasade Mađarske u BiH, kao kontakt ambasade za NATO integracijski proces BiH

Današnja posjeta Ministarstvu odbrane BiH. Ministarstvo odbrane BiH

A. K.

5.7.2021

Ministar odbrane BiH Sifet Podžić sa saradnicima primio je u posjetu ambasadora Mađarske u Bosni i Hercegovini, NJ.E. Kristiana Poša i njegove saradnike.

Ministar Podžić je informirao ambasadora Pošu o trenutnim aktivnostima koje se realiziraju u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH, sa posebnim osvrtom na aktivnosti iz dokumenta „Program reformi“ i obaveze koje je ovo ministarstvo realiziralo u skladu sa funkcionalnim nadležnostima, a koje su sadržane u ovom dokumentu, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

U razgovoru je posebno istaknuta vrlo važna uloga Ambasade Mađarske u BiH, kao kontakt ambasade za NATO integracijski proces Bosne i Hercegovine, na čemu je ministar Podžić iskazao posebnu zahvalnost ambasadoru Poši.

Kako je saopćeno, ambasador Poša je izrazio zadovoljstvo nivoom ostvarene saradnje sa Ministarstvom odbrane BiH i istakao da između dvije države nema otvorenih pitanja.

On je obavijestio ministra Podžića da se u sklopu bilateralne saradnje između dvije zemlje planira pozvati 15 oficira OSBiH u Mađarsku i obilazak njenih oružanih snaga. Također, NJ.E. je najavila i posjetu Ministra odbrane Mađarske našoj zemlji na jesen.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.