PREDSJEDNIŠTVO BIH

Dodik se ipak fotografisao pored zastave BiH: Uručio akreditivna pisma ambasadoru Italije

Di Ruca je podsjetio na posvećenost italijanske strane otvaranju Instituta za kulturu u Sarajevu

Marko Di Ruca i Milorad Dodik. Ambasada Italije

A. K.

5.7.2021

Ambasadora Republike Italije u Bosni i Hercegovini Marka Di Rucu (Marco Di Ruzza) danas je primio predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, kojem je uručio akreditivna pisma koje mu je uputio predsjednik Republike Italije, Sergio Matarela (Mattarella).

Tom prilikom obratio se predsjedavajućem Dodiku kako bi podsjetio na tradicionalno duboke istorijske, ekonomske, socijalne i kulturne veze koje bilateralne odnose čine bogatim i plodonosnim u svakom sektoru, saopćeno je iz Ambasade Italije.



Marko Di Ruca i Milorad Dodik. Ambasada Italije u BiH

Italijanski ambasador izrazio je namjeru da tokom svog mandata radi na proširenju područja saradnje između Italije i Bosne i Hercegovine što je više moguće, osvrćući se i na brojne italijanske kompanije koje uspješno posluju u zemlji u punoj sinergiji sa bosanskohercegovačkim partnerima. 

U tom kontekstu, ambasador Di Ruca također je podsjetio na posvećenost italijanske strane otvaranju Instituta za kulturu u Sarajevu, koji će moći doprinijeti daljem produbljivanju kulturnih odnosa između dvije zemlje.

Italija, podvukao je ambasador Di Ruca, snažno podržava evropski put Bosne i Hercegovine, svjesna da će samo integracija zapadnog Balkana u EU moći dovršiti evropski projekat, čineći Evropu velikim polom mira, stabilnosti, blagostanja i sigurnosti pred globalnim izazovima.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.