SARAJEVO

U Vladi FBiH sastanak o epidemiološkoj situaciji i imunizaciji

Sastanak će biti održan uz maksimalno poštivanje naredbi i preporuka Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva usvojenih 1. jula ove godine

Na sastanak pozvani i imunolozi. Vlada FBiH

Ad. A. / Fena

6.7.2021

Ured Vlade Federacije BiH za odnose s javnošću najavio je za danas, u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu, sastanak o aktivnostima u vezi sa epidemiološkom situacijom izazvanom  koronavirusom i procesom imunizacije stanovništva u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Sastanak organizira premijer Federacije BiH Fadil Novalić, a pozvani su predstavnici Svjetske zdravstvene organizacije - Ureda za BiH, ministarstava vanjskih i civilnih poslova BiH, Udruženja imunologa u BiH, zamjenici federalnog premijera, predstavnici Federalnog ministarstva zdravstva i Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH te premijeri i ministri zdravstva kao i predstavnici zavoda za javno zdravstvo svih deset kantona u Federaciji BiH.

- Sastanak će biti održan uz maksimalno poštivanje naredbi i preporuka Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva usvojenih 1. jula ove godine - saopćeno je.

Sastanak u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu bit će održan s početkom u 13 sati, dok su izjave za medije planirane u 12.45 sati.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.