OKUPLJANJA

Tradicionalno druženje penzionera iz 14 gradova: Problemi su nam isti, ovako sebi uljepšavamo život

Nekoliko stotina penzionera iz tri kantona uživalo u Doboj-Istoku

Piše: H. Č.

7.7.2021

Druženje penzionera na Mujanovom mezaru. H. ČALIĆ

Veliki broj penzionera iz 14 udruženja Tuzlanskog, Zeničko-dobojskog i Posavskog kantona učestvovao je na tradicionalnom druženju na lokaciji Mujanov mezar- Duje u Doboj-Istoku.

Prisutni su bili penzioneri iz Čelića, Teočaka, Sapne, Gradačca, Gračanice, Doboja, Doboj-Juga, Srebrenika, Kalesije, Odžaka... Mnogi od njih su tokom ranijih druženja postali prijatelji, a kod većine su isti problemi - male penzije, težak život, usamljenost...


- Ne damo se. Borimo se da naš težak život koliko-toliko učinimo podnošljivijim. Naše udruženje postoji 24 godine, borimo se za svoja oduzeta, a zakonom stečena prava. Samofinansiranjem rješavamo svoje socijalne probleme. U našoj maloj općini živi čak 1.479 penzionera. Moram kazati da u našoj općini ima razumijevanja za nas. Sretni smo što je Općina kupila zemljište na kome ćemo graditi penzionerski dom - kazao je Rifet Mrkanović, predsjednik Udruženja penzionera Doboj-Istoka.

Njemu je predsjednik Udruženja penzionera Odžaka Redžo Omerbašić uručio skroman poklon, a onda je druženje nastavljeno pjesmom, igrom, u kojima su učestvovali članovi KUD-a „Lipa“ iz Doboj-Istoka i KUD-a „Pribava“ iz Gračanice.

Druženje su uveličali i izviđači odreda iz Lukavice, planinari PD „Zefir“ iz Gračanice, koji su propješačili 13 kilometara od Visa do Mujanovog mezara. Svi zajedno su uživali u vojničkom grahu. Ugodan boravak su im poželjeli načelnik Doboj-Istoka Kemal Bratić i komandant 109-224 brigade Mirsad Sinanović.

Mrkanović i Omerbašić razmijenili poklone. H. ČALIĆ

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.