FEDERACIJA BIH

Korak do okončanja sage o imenovanju članova Komisije za vrijednosne papire

Nisam mogao glasati za sastav u kojem su osobe koje su bili ministri i predsjednici u strankama a uvjeravaju nas da su to nestranački ljudi, istakao je Čengić

Sjednica Predstavničkog doma održana je u hotelu Hills na Ilidži. Arhiv

Piše: E. Halimić

6.7.2021

Saga oko imenovanja članova Komisije za vrijednosne papire FBiH na korak je do završetka.

Naime, Predstavnički dom Parlamenta FBiH jučer je konačno usvojio odluku o imenovanju novih članova ove za finansijski sektor vrlo značajne komisije.


54 glasa za

Sa 54 glasa za, bez glasova protiv i 18 suzdržanih glasova zastupnici su donijeli odluku o potvrđivanju Odluke o razrješenju i imenovanju članova Komisije za vrijednosne papire FBiH.

Ovom Odlukom zbog isteka mandata razriješena su dva člana Komisije, Hasan Ćelam i Matej Živković. Dok su za nove članove imenovani su Adnan Zukić kao predsjednik Komisije te članovi Matej Živković, Predrag Mlađen, Esad Dželilović i Romeo Zelenika.


Konačno će biti odblokirani mnogi procesi

Čengić: Nisam mogao glasati za ovaj sastav. Arhiv

Zastupnik SDP-a BiH Irfan Čengić poručio je da mu je drago što je na sjednici usvojen sastav Komisije za vrijednosne papire FBiH.

- Ukoliko i Dom naroda Parlamenta FBiH potvrdi taj sastav, konačno će biti odblokirani mnogi procesi. Međutim nisam mogao glasati za sastav u kojem su osobe koje su bili ministri i predsjednici u strankama a uvjeravaju nas da su to nestranački ljudi – istakao je Čengić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.