PORUKA ZA CRNATKA

Sanja Vulić: Samo srpski konvertit koji vapi za Sarajevom može reći da predsjednik RS laže

Nikada ni na jednu iznesenu činjenicu nismo dobili argumentovan odgovor već salve uvreda, kazala je

Sanja Vulić i Igor Crnadak. Avaz

A. K.

7.7.2021

Zastupnica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Sanja Vulić rekla je "da samo srpski konvertit, koji vapi za političkim Sarajevom koliko i bošnjačka elita za njim, može izgovoriti da predsjednik RS laže".

Vulić je poručila Igoru Crnatku iz PDP-a da u nedostatku argumenata za svoj nerad koji je ostavio u Ministarstvu vanjskih poslova BiH poseže isključivo za uvredama i lažima.

- Nikada ni na jednu iznesenu činjenicu nismo dobili argumentovan odgovor već salve uvreda i laži što govori o Vama, čast pojedincima u PDP kojim lažovi poput Vas narušavaju reputaciju - izjavila je Vulić.

Kada već govori o saradnicima, Vulićeva je upitala Crnatka da li u PDP postoje uticajne osobe sa stanovima u Londonu i kakva je to “londonska veza”, navodeći da je kvadrat strana u britanskoj prestonici oko 10.000 eura, a ponekad cijena doseže i do 20.000 eura.

- PDP je stranka koja je građane RS oštetila, a u državnim institucijama Bosne i Hercegovine vi iz PDP ste Srbe pojeftinili. Igor Crnadak zna, ali misli da javnost ne zna, da šefovske pozicije ne određuje Vijeće ministara već Agencija za državnu službu nakon provedenog konkursa. Zakon Vam je poznat, jer ste ga obilno (zlo)upotrebljavali kada ste svoje ljude povlačili sa takozvanih “rezervnih listi” kada imenujete jednog službenika i interno ga rasporedite negdje drugo, a na njegovo mjesto dolazi drugi sa liste… Ti ljudi su bili bliski Crnatku u prošlom sazivu - naglasila je Vulić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.