POLITIČKI SKANDAL

Perica Bundalo poručio da će Dodiku odgovoriti u lice i bez kamera

Odgovor stiže nakon što je Dodik opsovao majku Bundalu u Narodnoj skupštini RS-a

Perica Bundalo i Milorad Dodik. Avaz

BN TV

7.7.2021

Nakon okršaja Milorada Dodika i Perice Bundala, kada je Dodik opsovao majku Bundalu u Narodnoj skupštini RS-a, Bundalo je poručio kako će Dodiku lično odgovoriti, ali bez kamera i govornice, piše BN TV.

Reagujući na istup Milorada Dodika na stranačkom skupu u Кozarskoj Dubici, poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Perica Bundalo je rekao da mu je neshvatljivo i šokantno da najuticajnija politička ličnost, srpski član Predsjedništva BiH i predsjednik najveće političke partije u Republici Srpskoj, Milorad Dodik psuje majku poslaniku u Narodnoj skupštini Republike Srpske. 

- Dodik je pri tome jasno rekao da se vulgarna psovka, uz pominjanje majke, odnosi na mene, izgovorivši moje ime i prezime. Razlog je moj politički stav o problemima u Кozarskoj Dubici, gdje inače živim, izazvanim podjelama u Dodikovoj partiji, odnosno SNSD-u - rekao je Bundalo.

Bundalo kaže da Dodikov istup smatra uvredljivim, a u političkom smislu nečuvenim u našoj demokratskoj praksi, gdje drugo i drugačije mišljenje, iskazano skladu sa moralnim normama, nailazi na brutalnu reakciju.

- Ne želim koristiti političku scenu niti medijski prostor za poruke Dodiku niti planiram ovim putem da odgovaram. Кada Milorada Dodika sretnem, prvom prilikom ću mu u lice, lično, bez kamera i govornice, reći šta o tome mislim - ističe Bundalo.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.